keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Jämälankaprojekteja


Mitä tehdä kun lastenhuoneessa on mitä tylsin lipasto, samanlainen kuin todella monella muullakin tutulla? Mitä tehdä kun vaatehuoneessa on iso kassillinen langankerien loppuja? Päätin siis tuunata lipaston ja pienentää lankakasaa edes hitusen. Kyseessä on siis Ikean Hemnes- lipasto, jonka alkuperäiset vetimet ovat tylsästi mustaa metallia. Etsin pitkään uusia iloisempia, mutta 6- 12 euron kappalehinnalla vetimien vaihto olisi tullut kalliiksi. Päällystin vanhat nupit virkkaamalla ja kas, lipasto sai ihan uuden ilmeen. Ja jos alkaa kyllästyttää tai keksii paremmat värit tai paremman idean, nuo on helposti poistettavissa. Langat ovat mikä mitäkin, osa puuvillaa, osa villaa, osa akryyliä tai sekoitetta. Nuo ylimpien laatikoiden värit vielä hieman mietityttää, tai lähinnä se, pitäisikö niidenkin olla eri väriset keskenään. Mitä mieltä olette?


 Toinen jämälankaprojektini sai innostuksen eräästä kirjasta, joka esittelee personnallisia pohjoismaisia koteja, esittelen kirjan ehkä myöhemmin. Virkattu pikku muukalainen kuumailmapallossaan piristää ruokailutilaa.


Kahteen edelliseen jämälankaprojektiin ei lankakasaa juurikaan saanut tuhlattua, mutta tähän pupuun sen sijaan upposi jo hieman enemmän. Ohje pupuun löytyy kirjasta Stitch'n bitch: virkkaajan käsikirja. Näitä saatan kyllä virkata muutaman pukinkonttiinkin.

No ei näillä tosiaan vielä kovin paljoa lankakasaa pienennetty, mutta alkuun on ainakin päästy. Mitä te olette tehneet jämälangoista? Kaipaan kipeästi uusia ideoita!


3 kommenttia:

 1. Vau mikä idea! Meinasin vinkata että Tigeristä saa hauskoja värikkäitä vetimiä mutta täähän on paljon parempi ja luovempi idis :-D

  VastaaPoista
 2. Hieno lipasto! Langoista voi tehdä niitä karvapalloja ja käyttää a) tonttuihin, b) pääsiäistipuihin, c) vapaavalintaiseen muuhun askarteluun.

  ööh. Lienen robotti kun ei neljäskään sanavahvistus mennyt oikein. prkl mä vihaan noita sekavia kirjainkasoja. noh, yritetään vielä kerran.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia!

  Tupsupipoja on kovasti suunnittelilla, mutta voisihan niistä palleroista muutakin tehdä. Ainakin Amanda mielellään askartelisi karvapallotonttuja ja muuta. Kiitos vinkistä Pilami. Nuo salasanavahvistukset on todella ärsyttäviä, valitettavaa että blogger pakottaa käyttämään sitä, eikä sitä pysty mitenkään kiertämään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...