torstai 13. joulukuuta 2012

Juhlavaatetusta

Jouluna lapset pukeutuvat juhlavaatteisiin ja usein olen hankkinut Amandalle ihan uuden mekon nimenomaan joulua ajatellen. Onhan ne syntymäpäivätkin pian joulun jälkeen, eli juhlia riittää. Käytännöllisenä ihmisenä olen suosinut mekkoja joille löytyy käyttöä myös myöhemmin, välttelen siis pahimpia bling blingejä ja suosin vuodenaikaan sitomattomia kuoseja. Ihania mekkoja löytyy nettikaupoista tänäkin vuonna, tässä muutama:

 

 Kappahlin neulemekko on todella suloinen ja joulun jälkeen sitä voisi käyttää vaikka ihan kerhossakin. Ihanan pelkistetty malli ja kuvio. Sukkahousuilla ja legginseillä voisi muuttaa yleisilmettä ja juhlavuutta tilanteen mukaan.


Mini Rodinin trikoinen lintumekko on kaunis niin juhliin kuin arkenakin. En yleensä välitä rimpsuhelmoista, mutta tässä se ei ole niin häiritsevä, ehkä juuri tuon isokuvioisen kankaan ja voimakkaan värin ansiosta. Onko tämä kuitenkin enemmän arkimekko materiaalinsa vuoksi?Lindexin pitsimekko ja H&M:n ruusukemekko ovat todella juhlamekkoja. Niille ei arkikäyttöä löydy, mutta niitä voisi käyttää myös synttäreillä ja kesän juhlissa. Nämä kaksi ovat ehdottomasti lapsen suosikkeja.


Metsolan varsinaiset joulumekot ovat minusta hieman tylsiä mustine pohjineen tänä vuonna, mutta jostain syystä tämä sytyttää kovasti. Mustapohjainenhan tämäkin on, mutta tuo aaltokuosi on jotenkin niin vangitseva. Tämäkin toisi myös vaikka ihan kerhomekkonakin.

Tytölle siis löytyisi vaikka mitä, mutta entäs sitten poika? Mainoskuvissa pojat puetaan kauluksellisiin bodeihin ja jopa suoriin housuihin ja liiviin, mutta itse en niistä välitä, eikä taitaisi Valokaan välittää. En kuitenkaan haluaisi ihan collegelinjallekaan lähteä. Mitä teidän pojilla on päällä juhlissa?

3 kommenttia:

 1. No nyt olet kyllä asian ytimessä! Mitä niillä pojilla on juhlissa päällä? No ne iän ikuiset suorat housut, kauluspaita ja slipoveri / liivi. Että mua risoo, että mitään muuta ei koskaan ole tarjolla. Olisko -oi mitenkään- mahdollista, että olisi juhlavampia haalarihousuja, jotain uudenlaista jippoa paitapuseroihin, erilaisilla leikkauksilla olevia liivejä tms. pienille pojille. Jos vielä vauvalle löytääkin, niin koossa 98 ei sitten enää yhtään mitään.

  Olen kerran muuten laittanut Kinderitille palautetta asiasta ja sain ihan supertörkeän vastauksen, että "kuule, me tiedämme vuosien kokemuksella mitä asiakkaat haluavat ja että poikien vaatteet on niin paljon kalliimpia (??) tehdä, että ei muuta voida tarjota". Jahas, jännä juttu, kun kaikki tuntemani poikalasten äidit manaavat tätä samaa ongelmaa poikalasten juhlapukeutumisen suhteen.

  Mä siis itse haluaisin esim. kivat samettiset lappuhaalarit tms. mut eihän sellaisia ole. Sit inhoan itse niitä "räiskintäkuvia" pikkupoikien vaatteissa, mikä torppaa hyvin perusarkivaatteidenkin tarjontaa. Tytöille on hyllymetreittäin erilaista mekkoa sun muuta, pojille ne yhdet housut, paita ja liivi.

  Anteeksi vuodatus. Mua on vaan jo 2,5 vuotta risonut tää asia ihan suunnattomasti.

  VastaaPoista
 2. EI haittaa vuodatus, mukava huomata etten ole ainoa jota tämä harmittaa. Koitin korrektisti jättää mainitsematta merkkejä, mutta juurikin tuo Kinderit pyöri päällimmäisenä mielessä kun juhlavaatetusta pienemmälle mietin. Heidät kun löytää ensimmäisenä googlettamalla. Vauvan kanssa ajattelin ettei sillä juhlapukeutumisella ole niin väliä, mutta kun kaverilla on jo vuosi ikää, olisi mukava kiinnittää hänenkin pukeutumiseensä hieman enemmän huomiota.

  VastaaPoista
 3. Joo, oli vähän muutenkin sekava kommentti, kun sitä vauva sylissä kirjoittelin... :)

  Senkin voisi vielä mainita, että eikö niihin poikien slipovereihin löydetä ikinä mitään muuta kuviota kuin se iänikuinen salmiakkiruutu?! Ei se sinällään huono kuvio ole, mutta vaihtelu kyllä virkistäisi.

  Muuten, henkseleilläkin saa pikkumiehelle vähän eri lookia luotua. On heti vähän eri tyylinen, kun trikoopaidan päälle laittaa jotkut kivat henkselit.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...