maanantai 10. joulukuuta 2012

Santapark

Piipahdimme taas Rovaniemellä ja tällä kertaa vierailimme Santaparkissa. Olen käynyt tuolla kerran aiemmin, avajaisissa melkein viisitoista vuotta sitten. Mielikuva paikasta oli jotenkin muovinen turistirysä. Lasta Santapark on kuitenkin kiinnostanut ja muutama tuttu on paikkaa kehunut, joten lähdimme katsomaan. Sisäänpääsylipun hinta on suolainen, mutta kyllä sille sai vastinetta. Amandalla oli valtavan hauskaa ja hän olisi viihtynyt vaikka kuinka pitkään. Neljän tunnin aikana emme ehtineet edes kokeilla kaikkea. Onneksi rannekkeella pääsee sisään kahtena peräkkäisenä päivänä.


Jättimäinen lumisadepallo oli niin hauska, että siellä piipahdettiin kahteenkin otteeseen. 


Angry Birds on lköytänyt tiensä tännekin, luonnollisesti rovaniemeläisen Lappsetin mukana. Mukavaa että tämäkin oli toteutettu leikkipuistomaisesti, eli lapset leikkii itse. Löytyihän sieltä toki myös pari tietokonepeliversiota, sekä myymälä, mutta pääpaino oli lasten omalla leikkimisellä.

Tottakai Santaparkista löytyy Joulupukki ja tonttuja. Meillä kävi huono tuuri ja jouduimme odottamaan pukin luokse pääsyä 20 minuuttia jonottaen. Odotus palkittiin pukin tapaamisella ja lisäksi tyttö kirjoitti pukille kirjeen sulkakynällä.


Lavalla ravintolan edessä esitetään kolme kertaa päivässä tonttushow, joka koostuu näytelmästä, tanssista ja lauluista. Lopputanssiin sai osallistua myös yleisö ja tontut tanssittivat lapsia.

Valolle ei Santaparkista löytynyt juuri mitään. Liikaa ihmisiä, pukille jonotus kesti liian kauan pikkumiehen hermoille ja turhan usein hän meinasi jäädä isompien lasten jalkoihin. Amanda sen sijaan piti paikasta niin paljon, että tulimme toisenakin päivänä. Muovisuus ja pahin turistikrääsä oli karsittu pois ja tilalle oli tuotu oikeaa puuta sekä perinteisiä tekemisiä lapsille: piparien koristelua, tonttuaskartelua, kirjeen kirjoittamista ja leikkipuistoriehuntaa. Aikuisia viihdytti jäägalleria veistoksineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...