perjantai 21. joulukuuta 2012

Vaunu kokemuksia


Lupasin kertoa käyttökokemuksia vaunuistamme kun ostimme nämä vihreät menopelimme. Vuosi on vierähtänyt ja kokemuksia on karttunut. Tällaisella kokoonpanolla siis kuljemme: Emmaljunga Nitro City- rattaat ja Bumprider- seisomalauta, sekä Kurtisin Babypeace ja joku vaihtuva laukku. Kilometrejä on kertynyt hurjasti, suunnilleen sata viikossa, me kun käytämme autoa todella vähän kotinurkilla. Monia vaunuja ja useita merkkejä pohdittiin ja näihin päädyttiin, koska ne sai ostettua kotipaikkakunnalta ja pääsin siis niitä kokeilemaan ennen ostopäätöstä. Todella moni tuttava suositteli Emmaljungaa ja merkki tuntuukin olevan monen mielestä täällä Pohjois-Suomessa eräänlainen vaunujen mersu.

Aloitan miinuksista, tätä kirjoittaessani mies nimittäin säätää taas kerran kuomun kiristysruuveja. Kuomu on ollut melkoinen murheenkryyni. Vaunujen ollessa noin puolivuotta vanhar kuomu löystyi niin ettei se pysynyt ylhäällä pienelläkään tuulenvireellä. Myyjällä ei ollut niittien kiristämiseen tarvittavia pihtejä ja suositteli paukuttelevaan niittejä vasaralla (niinpä!!) kireämmälle. Teimme työtä käskettyä varmisten vielä kertaalleen myyjältä että niin oikeatsi uskaltaa takuunpuitteissa tehdä ja lopputulos oli että kuomun nivellaatikko sekä tanko hajosivat kokonaan. Varaosien, joiden alunperin piti saapua kahdessa päivässä, saaminen kesti kuukauden. V vaihtoi niitit kunnon ruuveihin, jotta kuomua voi kiristää tarvittaessa. Varaosia odotellessa ehdin googletella melkoisesti ja selvisi, että tuo kuomun laukeaminen on oikein tyyppivika merkillä, samoin kuin muiden vastaavien nivelien, esim. jalkatuen.

Toinen miinus on seisomalauta. Itse seisomalaudassa ei kylläkään ole mitään vikaa, se on suorastaan loistava. Huonoa on se, että vaunuissa on käännettävä työntöaisa, eli työntäjä potkii lautaa jos ei osaa asettaa jalkojaan. Pikkuhiljaa on oppinut kävelemään niin että toinen jalka liikkuu sesiomalaudan pyörien välissä. Miinusta on myös se, että sopivan seisomalaudan löytäminen vaati kovasti työtä. Emmaljungalla on kyllä omakin seisomalauta, mutta sitä ei edes myyjä suositellut, sitä kun ei ilmeisesti saa irrotettua vaunuista kovin helposti, vaan on kuljetettava aina mukana. Seisomalaudan asentaminen on kuulemma myös työlästä ja mallista riippumatta lauta vaatii jonkin lisäadapterin. Onneksi löysimme tuon Bumprider- laudan. Se on ollut todella mainio. Osa miinuksista menee huonon myyjän piikkiin. Hänellä kun tuntuu olevan tiukkoja mielipiteitä ja hyvin vähän halua selvittää saati korjata mitään.

Muuten olen vaunuihin enemmän kuin tyytyväinen. Vaunut ovat juuri sellaiset kevyet ja näppärät kuin mitä alunperin hain. Jaksan nostaa ne kepeästi auton perään tai bussiin. Sirosta koostaan huolimatta rattaat ovat todella tilavat. Valolla on reilusti tilaa istua ja maata, eikä tila lopu ihan pian lapsen kasvaessa. Pienistä etupyöristä minua varoiteltiin kovasti etukäteen, mutta varoittelut ovat olleet turhia. Rattaat kulkevat näppärästi huonommassakin maastossa ja myös lumessa. Kertaakaan ei viime talvena liikkuminen jäänyt kiinni siitä ettei pienillä renkailla olisi päässyt eteenpäin, oltiinpa sitten kotona kaupungissa, hiihtokeskuksen ala-asemalla tai mökillä. Ainoa missä hankaluuksia on tullut, oli hiekkaranta. Muistelisin kuitenkin, ettei hiekkaranta ollut mikään helppo pala niille edellisille isopyöräisillekään rattaille. Vaikka viimeistelyssä on puutteita, rattaat ovat todella tukevat ja näppärät. Vaikka kuomun kanssa onkin ollut ongelmia, itse runko on tukevarakenteinen ja kestävä. Kasaaminen sujuu helposti, lukitukset pelaavat mainiosti, eikä mikään lonksu tai kolise. Se pienen oloinen tavarakorikin on osoittautunut aivan riittäväksi. Vihreä väri, johon pelkäsi kyllästyväni nopeasti, miellyttää edelleen. Vaaleassa värissä tahrat näkyvät nopeasti, mutta väri piristää edelleen ja niiden ansiosta olen käynyt monta mielenkiintoista keskustelua ihan tuntemattomienkin kanssa. Voin siis suositella Nitro Cityja, mutta jos merkin edustajista joku sattuu tämän lukemaan, niin panostakaa viimeistelyyn ja säädettäviin osiin!

3 kommenttia:

 1. Löysin blogiisi ensimmäistä kertaa facebookin kautta :-)

  Meillä oli Emmaljungan isompien yhdistelmien kuomun kanssa sama ongelma. Vein kuomun kiristettäväksi Rovaniemen lastentarvikeliikkeeseen ja siellä siihen vaihdettiin joku jousitettu juttu ja sen koommin ei ole kuomu enää lörpöttänyt.

  Ihanan väriset nämä teidän vaunut!

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa Kati. Minusta tuntuu että olemme olleet joskus samassa koulussa :)

  Jostain käsittämättömästä syystä vauvatalo Johannan omistajalla ei ollut minkäänlaisia työkaluja korjata yhtään mitään. Jos jotain ongelmia vielä tulee noiden kanssa, mennään mekin Lastentarvikkeeseen.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...