tiistai 8. tammikuuta 2013

Jännittää!

Ensi sunnuntaina tämä poppoo suuntaa palmujen alle. Saimme joululahjaksi matkan Teneriffalle lomailemaan vanhempieni kanssa. Meidän perhe suosii lomailua kotimaassa tai naapurimaissa käyttäen autoa, junaa tai laivaa. Kotiäitinä kauemmaksi ei ole edes ollut varaa lähteä, mutta myös siksi että kammoan lentämistä. Yksi syy kammooni on paha taipumus saada korvat lukkoon ja kipeiksi moneksi päiväksi. Omille korville olen kehitellyt apukeinoja, mutta lasten korvat jännittää. Amanda on matkustanut kertaalleen lentokoneella ja kaikki meni tosi hyvin. Valolle tämä on ensimmäinen kerta ja pahaksi onneksi hänellä on flunssa mikä edesauttaa korvien lukkiintumista. Lisäksi jännittää miten taapero jaksaa 6,5 tuntia paikallaan. Isommalle voi antaa kirjoja, dvd- soittimen tai DSi:n viihdykkeeksi, mutta Valo ei noista välitä. Jännittää!

Kertokaahan parhaat vinkkinne lasten kanssa lentämiseen ja ylipäätään ulkomaille matkustamiseen!

6 kommenttia:

 1. Suosittelisin ottamaan sille taaperolle jonkun uuden kivan lelun mukaan, minkä voi sitten lentokoneessa vetää esille. Ja tietty kun muistaa pitää ruokarytmin samana (eli omat purkit mukaan), niin hyvin ne lennot yleensä menevät. Ja jos lapsi tykkää jo kävellä, niin kannattaa jo heti siinä alkuvaiheessa kävelyttää käytävällä, kun kohta siinä on kuitenkin se vessajono.

  Mut teillähän on tosi hyvä tilanne, kun on sitten isovanhemmat mukana eli paljon eri sylejä. Meneehän siinäkin jo kaksi tuntia, kun jokainen viihdyttää puoli tuntia kerrallaan. ;)

  Me on viimeksi reissattu, kun lapsi oli 1,5-vuotias ja paluumatkalla osui edessämme olevalle penkille toinen lapsi. Meni mukavasti aika, kun kuikuilivat siinä toisiaan.

  VastaaPoista
 2. Me ollaan lennetty nyt juuri vuoden täyttäneen tytön kanssa tosi paljon, mutta pääasiassa lyhyempiä lentoja. Nasolin toimii hyvin tukkoiselle nenälle jo ihan vauvanakin ja pastillien imeskeleminen pitää myös korvat auki. Tosin sitä virhettä ei kannata tehdä, että ylittää xylitol-pastillien suositusmäärän - kyllä, ne aiheuttavat laksatiivisia vaikutuksia ;)

  VastaaPoista
 3. Aika samoja mietteitä kuin mulla ennen meiän ekaa Kanarian reissua 3v sitten :) Itekin lentopelkoisena ennen en ollut koskaan edes haaveillut mistään reissuista kun en lentämällä halunnut, mutta tuolloin oli sitten "pakko". No sen pakon jälkeen meiän onkin sitten pitänyt vähintään kerta vuoteen päästä, yleensä kaksi..

  Lumia oli eka kerralla 10kk ja itse kohteessa ollessa varmaan helpoimmassa iässä, kun istuskeli rattaissa käytännössä koko ajan. Tai ainakin alle 2v reissut on ollut muutenkin suht helppoja kun ei sitä uhmaa ole vielä ollut. Mutta muuten tietenki jo pari-kolme vuotiaan kanssa se lapsen oma ilo siitä matkasta on ihanaa.
  Lentomatkan kannalta ehkä on silti helpottanut iän myötä, kun lapsi enemmän tajuaa tilanteen että tässä nyt ollaan eikä muuta voi. Kun taas silloin alle 1 ja 1-vuotiaana saattoi kyllä joskus huutaa pitkäänkin siinä sylissä yliväsyneenä. Ei siinä paljon muuta auttanut kuin heiluttaa, hyssyttää ja hiljaa lauleskella lapsen korvaan ja toivoa että nukahtais. Mutta ei siitä itkustakaan kannata ressata, eihän sille voi mitään ja itkee/kiukuttelee sielä välillä muutkin. Me ei olla lähetty tuohon käytävällä kävelyyn, vaan päinvastoin yritetty itekin jaksaa mahollisimman pitkään nousematta penkistä, kun muuten kai siinä sais kävellä koko ajan. Vaan ajateltu että lentokoneessa nyt kuuluis olla enimmäkseen paikallaan. Muuten Lumia on kyllä alusta asti innostunut lentämisestä ja aina pitkään ennen reissuja kyselee kaikkea ja hyppii innoissaan Norwegianin mainoksia telkkarissa nähdessään :)

  Mekin lähetään taas 2 viikon päästä Kanarialle. Ja mua jännittää nyt kun on vauva eka kertaa mukana, täyttää reissun aikana 6kk, kuitenki 4kk nuorempi kuin Lumia eka kerralla. Ei vaan jaksettu oottaa enää pitempään. Lentomatka Lumia vieressä ja vauva sylissä jännittää, ja melkeinpä eniten se kun Lumia vielä viimeksikin reilu 3-vuotiaana istui paljon rattaissa ja nyt siinä oiski vauvan paikka..
  Meilläkin taas lähtee mun vanhemmat mukaan, jo neljättä kertaa, ja niistä todellakin on isosti iloa ja apua.
  Mutta ei muuta kuin oikein mukavaa matkaa, hyvin se varmasti menee ja nauttikaa! :)

  VastaaPoista
 4. Buen viaje!
  Disfrute del sol y el calor :)

  Terkuin: Minna;)

  VastaaPoista
 5. Muchos gracias Minna! Ikävä meidän yhteisiä aikoja Espanjan auringon alla, varsinkin niitä espanjantunteja :)

  Kiitoksia kaikille vinkeistä. Kai tämä on kuitenkin lähinnä asennekysymys. Täytyy siis ottaa etenkin pitkää pinnaa mukaan ja lisäksi noita xylitolpastilleja ja leluja. Onneksi meillä tosiaan on useampi syli, joten eiköhän me selvitä :)

  VastaaPoista
 6. Niin on ikävä :) pelkkä ajatus Tuo meren tuoksun ja auringon mieleen. Ja ne Espanjan tunnit saa vaan hymyn huulille <3 ihania muistoja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...