sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Virvon varvon!



Virvon varvon
tuoreeks, terveeks,
tulevaks vuodeks
vitsa sulle, palkka mulle!

Vitsat koristelimme jo eilen ja tällä kertaa oikeasti löysimme pajuja. Viime vuonna oksista ei kasvanut kissoja ollenkaan ja lehdetkin näyttivät oudoilta. Tänä vuonna varmistimme oikean puulajin jo metsässä :)


Pieni noita ja koiranpentu viuhtoivat vitsoillaan, mutta kotioven ulkopuolelle ei vielä uskaltauduttu. Koitimme kyllä ehdottaa Amandalle, että hän olisi oikein hyvin voinut käydä parilla tutulla naapurilla, mutta ujous voitti. Vastapäisen asunnon naapuri tuli meille virvottavaksi, kun kuuli ettei Amanda uskalla tulla hänen ovelleen, ja kovin ujosti tyttö esitti loitsunsa. Palkan hän kuitenkin sai.


Pääsiäisherkkuna meillä tarjoiltiin kyläilijöille päärynäjuustokakkua, ensimmäisellä kerralla tämän näköisenä, toisella kerralla suklaalla maustettuna. Löysin tämän reseptin monta vuotta sitten erään maitotuotevalmistajan mainosreseptivihkosesta ja tätä tulee tehtyä usein juuri keväisiä. Suklaaversio oli omaan makuuni liian makeaa, joten jaan kanssanne raikkaan perusohjeen:

Päärynäjuustopiirakka

Pohja:
200g voita
0,75 dl sokeria
2 kpl kananmunia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1-2 päärynää
250g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaahtoutuva vaniljakastike- nimikkeellä myytävää valmistetta
2 kpl kananmunia
0,5 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeeksi suklaamunia tai -rakeita

Sekoita pohjan aineksen keskenään sähkövatkaimella tai monitoimikoneella taikinaksi. Vatkausajaksi riittää muutama minuutti. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Viipaloi päärynä ja lisää pohjan päälle. Sekoita vaniljakastike (älä vaahdota), tuorejuusto, kananmunat, sokeri ja sitruunamehu keskenään. Kaada seos päärynäviipaleiden päälle. Paista piirakka uunin alatasolla 170 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua. Koristele suklaamunilla. Lisukkseena voi tarjota jäljelle jääneen vaniljakastikkeen vaahdotettuna, vaikka ei tämä kyllä sitä tippaakaan kaipaa :)

Suklaaversioon korvaa pohjataikinasta 2 rkl jauhoista kaakaojauheella ja täytteestä vaniljakastike noin 100 g suklaata sulatettuna.





















1 kommentti:

  1. Kivalta näyttää tuo piirakka :) Hmmm, sopiskohan siihen päärynän sijaan persikka.. kun mietiskelen minkä sitä tekis, vai päätyykö perinteiseen rahka tai kermaviiliversioon. Tuossa ainaki tuo vanilja ois erilaista. Minkä kokoseen piirakkavuokaan tuo ohjeen määrä muuten riitti sulla? Kun ei koskaan oikein muista, ja muutaman kerran on joutunutkin kesken leipomisen vauhilla tekeen lisää joko taikinaa tai täytettä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...