sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Siilitakki vol 2 ja muita ompeluksia


 Vihdoin viimein olen saanut taas jotain ommelluksi. Lasten pikkuserkulle valmistui siilitakki. Samaisesta kankaasta valmistui Amandan siilitakki jo vuosi sitten, ja se toimikin esikuvana, mutta nyt siilit kaipasivat hieman raikkaampaa tatsia ja mallikin on paranneltu. Muokkasin kaavat Ottobren Against the Wind- takista (1/13). Siilikangas siis Punaisen Norsun mallistoa. Pipo, jonka ompelin hyvitykseksi pitkästä toimitusajasta, on mittailtu eteisestä löytyneestä piposta, kankaat jämälaatikon trikoita.

Koko kevät talvi on mennyt sairastellessa ja sen jälkeen Valo keksi sekoittaa saumurini, joten tämän tilauksen toteuttamiseen meni luvattoman kauan aikaa. Joo, tyhmää kyllä säilyttää saumuria olkkarissa lattianrajassa, mutta kun muutakaan järkevää paikka en ole sille löytänyt. Poika onnistui sotkemaan säädöt oikein kunnolla. Jostain käsittämättömästä syystä olin kuitenkin ottanut kuukautta aiemmin valokuvan, jossa näkyi saumuri säädöt kohdillaan, joten homma helpottui hieman. Viimeiset ongelmat ratkesivat Pilvitehtaamon vinkeillä. Säästyipä rahaa, kun sinnikkäästi yritin itse, enkä vienyt kalliiseen huoltoon.


Ihan siitä riemusta, että saumuri taas toimii, ompelin Valolle housut. Kaavana on samaisen lehden Tiikeri- housut, mutta jätin haarakappaleen pois, kun se mielestäni oli turha, ja lisäsin resorin vyötärölle. Yleensä Ottobreen kaavat tuntuvat olevan pientä mitoitusta ja siksi teinkin housut suosiolla kokoa suurempina, kuin muut käytössä olevat vaatteet. Nämäpä ovatkin reilumpaa mitoitusta ja kasvunvaraa tuli turhankin reilusti, mutta hyvin nuo näyttävät silti pysyvän jalassa. Oikeastaan aika hauskasti baggyt :) 2 kommenttia:

  1. Todella suloinen takki, kyllä nyt rupesi omaakin saumurijalkaa nykimään ;) Mutta kyllä näitä kakaroita vaan niin paljon kiinnostaa koneiden napit ja nupit, että harva se päivä saa olla stereoita sun muita uudelleen säätämässä.

    VastaaPoista
  2. Minä olen merkannut saumurin nupikoihin permanent-tussilla sen kohdan, jossa säädön tulisi olla. Pienten sormien tai langanvaihdon jälkeen suoraan saan laittaa säädöt kohdilleen ja taas tulee hyvää ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...