lauantai 6. huhtikuuta 2013

Taimitarha Danoninon malliin

Saimme Blogiringin kautta ihanan minikasvihuoneen multineen ja siemenineen, sekä Danonino- rahkoja kokeiltaviksi. Danonino- rahkojen kylkiäisenä saa tänäkin keväänä tuttuun tapaan siemeniä omaa pientä puutarhaa varten. Kokeilimme siemenien kasvatusta rahkapurkissa jo viimevuonna ja innokkaana parvekeviljelijänä olin todella innoissani kun kuulin pääseväni mukaan tähän kampanjaan. Tämän vuoden kasveina ovat parsakaali, kukkakaali, basilika ja tilli.  


 Ensin täytyi toki tuhota rahkat! Muksut oli helppo houkutella hommaan, rahkat ja erityisesti tuo banaani-mansikka kun ovat olleet lasten suosikkivälipala jo pidemmän aikaa. Uusi mansikka-valkoinen maistuu myös äidille, joka ei banaanistä niin välitä. Lisää makuvaihtoehtoja ja tietoa tuotteista löytyy Danonen nettisivuilta.


Kun purkit on tyhjennetty, on aika käydä hommiin. Siemenet ovat kätevästi upotettu kartonkikorttiin, niin että riittää kun irroittaa siemenkiekon, halutessa hieman liottaa, ja upottaa multaan. Helppoja ja näppärää pientekin sormien käsitellä. Mukavaa kun muovipurkeille löytyy uusiokäyttöä, erilaisia jogurtti- ja rahkapurkkeja kun kertyy lapsiperheessä todella paljon.


Minikasvihuoneessa taimet saavat sopivasti valoa ja lämpöä, eikä kosteuskaan haihdu niin nopeasti.


 Pari purkkia jäi yli, joten kylvimme myös tomaatin ja mansikan siemeniä. Toivottavasti siemenet itävät pian. Pieni puutarhuri on kastellut siemeniä ahkerasti, mutta vielä ei mitään näy. Hieman tosin jännittää miten saamme kukkakaalin ja parsakaalin kasvamaan parvekkeella. Ehkä siirrämme taimet ämpäriin :)


Liityimme myös Dinon kasvimaa -virtuaalipuutarhaan, jossa voi esitellä omia aikaansaannoksia, seurata kavereidenkin taimikasvatusta, sekä saada vinkkejä kasvatukseen ja kasvien käyttöön. Sivustolta löytyy myös hauska tietovisa.

Yhteistyössä Danone
1 kommentti:

  1. Ihan mielenkiinnosta, oletteko onnistuneet kasvatuksessa? Meillä on juniorin kanssa ollut samat puuhat, tilli ja basilika ovat kasvaneet hyvin, tosin basilika on kyllä jotain eri lajiketta, kuin se mitä olen kaupasta ruukussa ostanut. Parsakaali on alkanut itää, mutta hyvin hentoisilta näyttää ne lehdet ja pohdin, että missä vaiheessa se alkaa näyttää parsakaalilta?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...