sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Yllätys!!
Meille tulee syksyllä vauva, yllätysvauva!

No keskustelupalstojen (kuka muuten kävi juoruamassa Vauva- lehden AV- palstalla? ;)) mukaan yllätysvauvoja ei ole olemassakaan, mutta kyllä tämä melkoinen yllätys oli. Oireita oli jo tammikuusta lähtien, enkä silti tajunnut. Harvat kahvikupilliset aiheuttivat suunnatonta tärinää ja änkytystä, alkoi huimata ja väsyttää ja pahoinvointiakin oli aina välillä. Varasin jo aikaa ihan muihin tutkimuksiin, kun helmikuun lopussa tajusin, että oireille taitaa olla ihan luonnollinen syy.

Alkuraskaus on aika pelonsekaista.  Sairastin noroviruksen ja influenssan ja lääkärit ehtivät varoitella mahdollisista vaikutuksista sikiöön. Aiemmista raskauksista poiketen pahoinvointi oli todella lievää, lukuunottamatta influenssan jälkeistä ruokahaluttomuusviikkoa. Toisella neuvolakäynnillä sydänäänet olivat lääkärin mielestä liian nopeat. Tuntui ettei tästä uskalla edes puhua kellekään mitään, edes Amandalle ja kun en ollut vielä toipunut alkujärkytyksestäkään, liikaa kaikkea ja liian nopeasti.

Nyt on menossa jo viikko 16 ja nyt ultran jälkeen uskaltaa jo hymyillä ja kertoa ihmisille. Amanda odottaa "uutta vauvaa" innoissaan, Valo nyt ei vielä ymmärrä alkuunkaan. Miehen kanssa olimme käyneet keskusteluja jääkö lapsiluku kahteen, vai yritämmekö joskus vielä kolmatta. Epäilimme, että asiasta joudutaan jossain vaiheessa käymään tiukempikin keskustelu (lue tappelu), mutta vasta aikaisintaan vuoden kuluttua. Miehen ensikomentteja olikin, että no vältyttiinpä siltäkin kiistalta :) Hieman toki hirvittää miten me pärjätään kolmen kanssa, miten jaksaa, kun Valolle ja vauvalle tulee "vain" kaksi vuotta ikäeroa, mahdutaanko me yhä tähän kolmioon, ynnä monta muuta asiaa, joita kai jokainen perhe miettii, mutta positiivisin mielin odotamme tulokasta. Ainakin tämä kaveri on pysynyt sitkeästi mukana ja selvästikin päättänyt, että hänhän kyllä tulee meille, odottakaapa vain :)

16 kommenttia:

 1. Onnea! Olipa huikea yllätys! :D

  VastaaPoista
 2. Oi ihanaa. Onnea valtavasti.

  Mikä mua oikein nykyään vaivaa ku alan itkemään lukiessani ihmisten vauvauutisia <3

  VastaaPoista
 3. Jee! Onnea!

  Kyllä te pärjäätte kolmen kanssa siinä missä kahdenkin. Ja eipähän tosiaan tartte ainakaan sitä kolmatta sitten pohtia (voitte pohtia neljättä).

  Meillähän on ikäeroa lapsilla 2v 2 kk ekan ja tokan välillä ja 3v 3 kk tokan ja kolmannen välillä eli kolme alle kouluikäistä. Ihan mukavasti on mennyt. Ihan täystyöllistettyhän sitä toki kolmen pienen kanssa on, mutta silti ihanaa :)

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka hienoa, onnea tuhannesti! Ihan varmasti te pärjäätte hienosti, vaikka kyllähän kolmen pienen kanssa lienee oma työnsä :) Nyt kun alkujännityksestä olette selvinneet, niin toivotan onnellista ja kukoistavaa odotusta!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kovasti! Eiköhän me tosiaan pärjätä :)

  Dibsukka mua on kans itkettänyt kaikki mikä vähänkin liittyy vauvoihin, oli ne sitten positiivisia tai negatiivia juttuja,siitä lähtien kun aloin esikoista odottaa. Aivan sama siis olenko raskaana vai ei, tästä on tullut pysyvä hormonimyrsky :)

  VastaaPoista
 6. Ihana yllätys! Meillä isompien tyttöjen ikäero on liki päivälleen 3 vuotta, keskimmäisen ja nuorimman väliin jää 2v3-4kk. Jos vauva syntyy ajallaan, eikä nyt enää ota viimetipassa varaslähtöä. Vaikka tilaa on naftisti, väitän, että se kolmas lapsi porukkaan on pienempi muutos kuin toinen tai ensimmäinen; leikkiväthän nuo isommat jo keskenään pitkiä aikoja barbeilla tai muumeilla tai legoilla tai nukeilla tai... ja siis tuo nuorempi tulee kohta vasta 2v2kk.

  Eli huoli pois, Valo vanhenee yllättävän paljon vielä kesän aikana!

  VastaaPoista
 7. Onnea, ihanaa.
  Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille onnitteluista!

  Outi-Maria kiitos, koiran vastata piakkoin :)

  VastaaPoista
 9. No oho mitä uutisia! Onnea oikein kovasti!! :)

  VastaaPoista
 10. Meillekkin tuli yllätysvauva 1.3v sitten =D joten onnea masuasukista! Liityin lukijaksi =) Tule kurkkaamaan meille, jos on pikku hetki aikaa tutipuu2012.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...