sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hyvää äitienpäivää!Tänä aamuna sain nukkua pitkään ja minut herätettiin suukoilla ja halauksilla. Äitienpäivää edeltävänä iltana olin kaupungilla ystäväni kanssa parantamassa maailmaa. Mies oli sillä aikaa nukuttanut lapset, siivonnut ja leiponut suloisen kakun yllätykseksi. Yleensä perinteisiimme kuuluu herkkuaamiainen ja kakkua on syöty iltapäivällä kahvilassa. 

Mitä äitiys on? 
Tätä olen miettinyt viime aikoina, kun ystäväpiirin esikoisen odottajat ovat tätä kysyneet. Kolmatta lasta odottaessa tulee myös mietittyä millainen äiti olen näille kahdelle ensimmäiselle. 

Äitiys on sitä kun ärisee aamulla eteisessä kun lapsia ei huvita pukeutua, toinen rukkanen on hukassa ja  esikoinen muistuttaa ties monenko kerran villatakki puuttuvasta napista jonka olen yhtä monta kertaa luvannut ommella heti samana päivänä. Sitä kun palaa käytävästä takaisin tekemään lapselle eväät jotka unohtuivat. Sitä kun hississä huomaa että omat hiukset jäivät harjaamatta. Sitä kun autolla huomaa että ollaan jo pahasti myöhässä, mutta silti tuplavarmistaa että lasten turvavyöt ovat varmasti kiinni ja kulkevat oikeista paikoista. Sitä kun päiväkodilla lapsi haluaa pusun ja halin, vaikka olisikin jo kiire aamupiiriin ja äiti on ollut ihan tylsä koko aamun. Äitiys on ihanan rankkaa arkea, jota ei vaihtaisi mistään hinnasta pois.

Hyvää äitienpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...