lauantai 11. toukokuuta 2013

Tunnustuksia

Sain Viiden pennin hevosen Outi-Marialta tällaisen tunnustuksen. Kiitos vain kovasti!

Tunnustuksen säännöt ovat seuraavat:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle. Lisäksi toivotaan, että linkityt tunnustuksen antajan-blogin lukijaksi, mikäli sitä et vielä ole.
2. Valitse 5 blogia (joilla alle 200 lukija) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset, joille jätit palkinnon, antavat sen eteenpäin viidelle.

Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin

Vaikea keksiä asioita joita ilman en voisi elää päivääkään, mutta tässä muutama hyvin tärkeä.

1. Tee. Päivä ei ala hyvin ilman kunnon kuppiloissa teetä. Raskausaikana olen tosin siirtynyt enenevissä määrin erilaisiin kofeiinittomiin haudukkeisiin.

2. iPhone. Puhelin, netti, kamera, musiikkisoitin, kalenteri ynnä monta muuta samassa näppärässä taskuun mahtuvassa paketissa.

3. Herkut. Syön ihan liikaa herkkuja. Leivoksia, kakkja, suklaata ynnä muuta. Salmiakkia syön päivittäin tällä hetkellä, mutta ihan vain lääkkeenä liian alhaisen verenpaineeseen :)

4. Haluaisin sanoa polkupyörä, mutta sanon rattaat. Vaikka meillä on auto käytettävissä joka päivä, valitsen mieluummin joko rattaat tai polkupyörän. Inhoan autolla liikkumista, kun se auto pitäisi muistaa tankata ja parkkipaikkojen etsiminen on niin tylsää ja aikaa vievää. Kävellen tai pyörällä pääsee suoraan ovelle asti. Valon vuoksi, sekä myös alati mukana kulkevien kassien ja tavaroiden vuoksi, valitsen useimmiten rattaat, tulevaisuudessa nykyistäkin useammin, kun vauva syntyy. Jos ei jaksa kävellä, valitsemme bussin, joita Oulussa kulkee suhteellisen hyvin. Sairaalaan aion mennä tälläkin kertaa polkupyörällä, haukkukoot kätilöt uudelleen.

5. Radio. Olen radion suurkuluttaja. Ilman televisiota pärjäisin mainiosti, mutta radiota tulisi nopeasti ikävä. Myös lapset ovat oppineet radion ilon. Useamman tunnin päivässä meillä raikaa joko YleX tai Basso.


Viisi kirjaa joita suosittelet muille 

Luen lähinnä rentoutuakseni, jotta saisin illalla unen päästä kiinni tai silloin kun pienempi lapsista on päikkäreillä ja isompi leikkii hetken itsekseen. Siksi luenkin tällä hetkellä lähinnä hyvin kevyttä kirjallisuutta. Lukuvauhtikin on niin hidas, että useimmiten luettavaksi valikoituu joku oman hyllyn moneen kertaan luettu pokkari, jolloin ei niin haitta vaikkei muitaisi mihin kohtaan viimeksi jäi :)

1. Anne Frankin päiväkirja. Luin sen ensimmäisen kerran 13- vuotiaana ja sen jälkeen olen tutustunut juutalaisvainoihin enemmänkin. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä syvempiä merkityksiä kijasta löydän, vaikka kirjailija itse olikin niin kovin nuori.

2. Harry Potter- kirjat. Veljeni on sitä ikäluokkaa, joka ala-asteikäisinä hurahtivat näihin ensimmäisten joukossa ja kun kohu alkoi kasvaa piti minunkin selvittää mistä on kyse. Nykyään hyllystä löytyy koko sarja (kaksi osaa jankin jopa aamuhämärissä kirjakaupan ovella ensimyyntiä odotellen) ja kerran vuodessa pitää lukeaa vähintään pari osaa.

3. Eve Hietamiehen Yösyöttö ja jatko-osa Tarhapäivä. Hauskoja luettavia pikkulapsiperheen raadollisesta arjesta.

4. Anni Polvan Tiinan ampiaiskesä. Kirja jonka avulla opettelun 6-vuotiaana lukemaan, mutta jota en vielä tämä päivänäkään ole saanut luettua loppuun.

5. Eduard Uspenskin Fefja-setä, kissa ja koira. Muistan kun tämä luettiin meille lapsena päiväkodissa päiväunilukemisena ja nyt tämä samainen kirja on meillä iltasatulukemisena ja kolmatta kertaa Amandan toiveesta.


Viisi materialistista (lahja)toivetta 
1. Meillä uhkaa pahasti laueta useampikin kodinkone tai muu elektroninen laite, mutta ensimmäisenä kaipaisin uutta pesukonetta. Vanha pitää kamalaa ääntä, ilmeisesti jokin laakeri vika. Peukut pystyssä olemme pesseet pyykkiä kevättalven peläten milloin kone laukeaa kesken ohjelman. Haaveissa olisi vähintään 8 kg hiljainen suoravetokone.
2. Seuraavaksi tärkeimpänä hajoavien listassa on tietokone. Suunnitelmissa on hankkia MacBook, mutta piheinä ihmisinä odotamme tämän vanhan lopullista laukeamista (arvatkaa vain montako kertaa kone on ylikuumentunut ja sammunut jo pelkästään tämän kirjoittamisen aikana!) ja että saamme säästettyä konetta varten omat rahat.
3. Näitä loppuja onkin vaikeampi keksiä. On monta tavaraa jotka toisaalta haluaisin, mutta joita ilmankin pärjään oikein hyvin. Uusi käsilaukku, uusia astioita, uudet yöpöydät, uusia vaatteita jotka sopisivat päälleni, koruja, yms.


Viisi paikka joissa haluaisit käydä 
1. Islanti
2. Pariisi
3. Legoland
4. Haluaisin matkustaa Idän pikajunalla Vladivostokiin, ylipäätään reilaaminen kiehtoisi kovasti.
5. Moskova. Moskovassa olen tosin käynytkin, mutta olin vain 13- vuotias, joten vierailu jäi kovin pintaraapaisuksi.

 
Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua

1. Kärsimätön
2. Helposti innostuva
3. Iloinen
4. Temperamenttinen
5. Herkkä

Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa muille

1. Elä niin, ettei siunun koskaan tarvisi katua että jätit jotain tekemättä tai kokematta.
2. Älä turhaan kadu asioita joita olet tehnyt, vaan ota ne opiksesi.
 
Itse haastan tunnustukseen vastaajiksi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...