keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kaveripäivä

Amandan paras ystävä oli meillä yökylässä ja tänään on vietetty kaveripäivää. Koska ystävä asuu toisella paikkakunnalla ja maalla, päätimme tehdä jotain kaupunkilaista. Olin ajatellut bussiretkeä kirjastoon ja lasten liikennepuistoon, mutta kirjasto onkin kiinni lattiavahauksen vuoksi ja ulkona on niin kylmä, ettei liikennepuisto meren rannassa ole ihan paras vaihtoehto. Onneksi tarkistin aukioloaikoja netistä etukäteen ja kehittelyn suunitelman B. 

Bussilla lähdimme joka tapauksessa liikkeelle ja suuntasimmekin Pohjois-Pohjanmaan museoon, missä on vakionäyttelynä Koiramäen talossa- näyttely. Koska tytöillä riitti intoa, kiersimme lopulta koko museon. Erityisesti tyttöjä kiinnosti vanhat lelut, astiat ja laivat, sekä 1800- luvun polkupyörä.


Museon jälkeen menimme kaupunkilaisittain hampurilaisille sekä "pallolle pyörimään". Tulinpahan testattua samalla miten sitä oikein pärjää kolmen lapsen kanssa liikenteessä. Voihan se toki olla hieman eri kun kolmas lapsi onkin vauva, eikä kiltti viisivuotias ;). Valo alkoi olla valmis päiväunille ja aurinko alkoi mennä pilveen, joten suuntasimmekin takaisin kotiin.


Kotona tytöt tahtoivat leikkiä heti museota. Museoesineiksi piirrettiin muutama kuva ja kaivettiin leluja ja lusikoita. Museon vetonaulana oli kaksikymmentä vuotta vanha kuninkaan omistama keksi, joka oli jo ihan vihreä (vihreä leikkimacaronleivos). Kauppias oli kuulemma kertonut, ettei kuningas ollut jaksanut syödä sitä jälkiruoaksi, vaan säästänyt. Viisivuotiailla on melkoinen mielikuvitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...