keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kenkäkauppa-ahdistus!!!

Kun etsit lapselle uutta uimapukua pieneksi menneen tilalle kaupat myyvät eioota, kun ei ole sesonkin. Kun lapsen housunlahkeet käyvät lyhyiksi, kaupat myyvät pelkkiä shortseja. Kun lapsen välikausitakin hihat ovat käyneet kesän jälkeen lyhyiksi, kaupoissa on vain toppavaatteita myynnissä. Kuulostaako tutulta? 

Vaikka kuinka koittaisi ennakoida, aina välillä käy näin, minulle ilmeisesti useamminkin. Tällä kertaa huomasin, että molemmilla lapsilla on liian pienet kengät. Varpaat tavoittelevat jo kengänkärkiä, joten kauppaan on mentävä kiireen vilkkaa. Tietenkään kaupoista ei löydy sopivia kenkiä tähän tarpeeseen. Mielestäni en ole turhan ranttu lasten kenkien suhteen. Haluaisin mieluiten nahkaiset, jotta ne olisivat hieman kestävämmät, helppohoitoisemmat, eivätkä varpaatkaan kastuisi heti ensimmäisten pisaroiden sataessa, kuten kangaskengissä. Tarrat tai nauhat, ei väliä. Ruskea on ihan hyvä väri kummallekin lapselle, mutta haluaisin mieluummin yksiväriset kuin kuviolliset, vihreä tai keltainen olisi suorastaan luksusta. Siis ihan perusmalliset kävelykengät. Onko tämä liikaa vaadittu? Ilmeisesti on.

No totta puhuen Valolle kengät löytyivät helposti ja vieläpä alennuksesta. Mitäs tykkäätte:

Kuva: Kavat

Olen kovasti mieltynyt Kavatin kenkiin, ne kun ovat kivan näköisiä, kestäviä ja hyviä pienen lapsen jalassa. Lisäksi pidän kovasti heidän värikkäistä mallistoistaan, sekä ekologisesta nahan käsittelystä. Nämä myytiin ensiaskelkenkä- nimikkeellä, mutta minusta malli sopisi hyvin isommillekin, väreistä nyt puhumattakaan. Valitettavasti ei saa.

Amandalle kenkien etsintä oli todella hankalaa. Pari kivaa mallia kyllä löytyi, mutta koot olivat kuulemma loppuneet jo keväällä, eikä syksyksi ole tulossa kuin gore-tex- lenkkareita. Olenko ainoa, joka ei ole koskaan ostanut ainuttakaan paria niitä lapsilleen? En ole koskaan kokenut että sellaisia tarvittaisiin, plus että ne ovat äärettömän rumia. Eniten ärsyttää se, että useimmiten vaihtoehtoina on joko musta sinisillä koristuksilla ja kuvioilla ja vaaleanpunainen/ liila kukkakoristuksilla. Missä on reippaat perusvärit ja unisexmallit? No totta puhuen, tennareita olisi kyllä löytynyt, lähinnä adidasta ja conversea, mutta kun en haluaisi lapsen kulkevan joka päivä lättäpohjaisissa kengissä. Pitkällisen googletuksen tuloksena löysin Amandalle tällaiset:

Kuva: Kavat


Ei ihan sitä mitä hain, mutta ainakin ne ovat nahkaa ja tyttö itse mieltyi kenkiin.

Kaupungilla liikkuessa koitin katsella minkälaisia kenkiä toisilla leikki-ikäisillä on jalassaan. Suurimmalla osalla vastaantulleista lapsista oli joko lenkkarit tai crocksit, tytöillä usein myös balleriinat. Ehkä heinäkuu ei ole ihan paras ajankohta. Tänään ei kuitenkaan olut kuin noin 10 astetta lämmintä, joten ihan sandaaleilla ei voinut lähteä liikkeelle. Syksykin tulee nopeasti, joten kohta tarvitaan umpinaisempia kenkiä. Minkälaisia kenkiä teidän lapsilla on? Minkälaiset kengät puette lapselle erityisesti päiväkotiin tai leikkipuistoon elo-syyskuussa?
10 kommenttia:

 1. TYkkään itsekin noista Kavatin kengistä. Meillä oli viime talvena niiden saappaat ja ne olivat aivan parhaat! Tosi iluisen lapsen varpaat eivät olleet koskaan kylmät, niille ei tarvinnut tehdä mitään vaan pysyivät ihan itsestään siistin näköisinä ja olivat helpot pukea. Jatkossakin ostan kyllä niitä!

  Meillä mennään syksy nahkaisilla kävelykengillä ja goretex-lenkkareilla. Musta tarvitsee olla kahdet kengät käytössä yhtäaikaa. Goretex lenkkarit ostin VÄHÄNKÄYTETTYINÄ kirpparilta (katson käytetyt kengät tosi tarkkaan ennen ostamista). Eivät ne kauniit ole, mutta käytännölliset. En tiedä ostaisinko kuitenkaan uutena. Ennemmin satsaan tosiaan kunnon nahkakenkiin. Kavatien lisäksi Camperilla on kivoja lasten kenkiä. Eccon kenkiäkin meillä on ollut, kun halvalla sai, vaikka ne ei mun silmää kovasti miellytäkään. Muuten olivat kyllä hyvät.

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä totta että yhdet kengät ei riitä. Meilläkään nuo ei toki ole ainoat, mutta ne eniten käytetyt ykköskengät kyllä. Noiden lisäksi on ainakin tennarit ja kumpparit ja myöhemmin syksyllä vuorotellaan kevyempien talvikenkien kanssa sään mukaan. Kavatin talvikengistäkin meillä on tosi hyviä kokemuksia ja varmasti hankitaan ensitalveksikin.

  VastaaPoista
 3. Veikkaan, että elo-syyskuussa on käytössä lenkkarit/tennarit ja kumpparit. Talvella goretexit on havaittu hyviksi ja lämpimiksi. Ja niistä jopa suostun maksamaan vaikka edullisia hyviä aina yritänkin etsiä. Meillä oli ensikenkinä nahkaiset, sen jälkeen jostain syystä ei ole ollut. Enkä kyllä tiedä miksi. Crocseja vastaan olen vähän aina kapinoinut, mutta pakko myöntää että tuntuvat jalassa ihanilta! Ja semmoiset myös on pojalla, helppo pukea itsekin.

  VastaaPoista
 4. Olen tuskaillut ihan saman asian kanssa! Kaupoissa kengät tuntuvat olevan rumia ja/tai aivan hirveän kalliita ja ärsyttävän sukupuolikoodattuja. Isovanhemmat kävivät jenkeissä ja toivat tuliaisiksi lasten converseja vähän joka koossa, joten niillä mennään vaikka eipä nekään mitään ergonomian huipentumia ole.

  VastaaPoista
 5. No olipas hyvä aihe, pakko minunkin kommentoida kun yleensä vain hiljaa seuraan sivusta.

  Meillä on kaksi lasta, esikoinen tyttö 3v ja poika 3kk. En välitä muutenkaan niistä mauttomista Disney-lenkkareista, mutta kun kengät ovat muutenkin niin tyttö-poika koodattuja, että ihan hirvittää. Löysin keväällä tytölle kivat Jonatanin tarralenkkarit, joissa ei ole mitään kuvia ja niissä on korkea varsi, joten menevät syksylläkin. Nyt kesällä hän on pitänyt pääasiassa Cienta-merkkisiä somia kangastossuja.

  Tuo Kavat täytyy ehdottomasti tarkistaa, niin kauniita kenkiä olit löytänyt!!

  VastaaPoista
 6. Mäkään en ole koskaan ostanut gore-lenkkareita. Enkä lenkkareita ensinkään. Talveksi on ollut pakko hommata ne Vikingin gore-kengät, kun en ole löytänyt nahkaisia kunnon talvikenkiä, jotka olisivat lapsen jalkaan hyvät.

  Ja nyt jo surettaa, kun enää tämän jälkeen lapselle ei löydy siitä ensiaskel-mallistosta kenkiä. Loppuvat yleensä kokoon 26. Pidän niistä siksi, että ne tukevat myös nilkkaa. Mitään släpäreitä tai tasapohjatennareita en lapsille hanki, kun ajattelen, että eivät ole pienen jalalle hyväksi.

  Me siis mennään kesäisin yksillä sandaaleilla ja siihen lisäksi on nauhallisia nahkakenkiä. Talvella on sitten ollut ne rumat Vikingit. Sitten on tietty kumisaappaat. Ja paljaat jalat. :) Itse asiassa meillä on ehkä vähän liian vähän kenkiä, kun aina ei olisi hyvä pitää samoja. Ensi talveksi koitan todellakin löytää taas jotain asiallisempia kuin ne gore-kengät. Tuskin löytyy. Haluaisin siis nauhoilla (tai vähintään tarroilla) kiristettävät eikä mitään saapas-malleja.

  VastaaPoista
 7. Pienemmällä Tepsut nahkakenkiä useammat(myös talveksi) ja isompi haluaa lenkkarityyppisiä kenkiä. Hänelle ei oikein nahkakengät enään kelpaa, paitsi Timberlandin goret (nahkaa)isommalla oli hänelle mieluiset ja tosi lämpimät kovillakin pakkasilla.
  Toki näin kesällä pienenmmällekin on crocsin ja superfitin kangaskengät. Sandaaleista kumpikaan ei välitä.

  VastaaPoista
 8. Keväällä hommattiin pian 2v. pojalle juurikin sellaiset goret kun oli kiire löytää sopivat kengät talvikelien vaihtuessa lämpimimpiin. Reiman versiot ostettiin, ja niillä varmaan tulee tuo syksy menemään. Ovat kyllä just niin tylsät ja rumat kuin vastaavat yleensäkin, mutta varsinkin päiväkodissa aivan omiaan ja mukavat kyllä laittaa jalkaan ja ilmeisesti myös käytössä mukavat koska poika kyllä sen heti ilmaisee jos ei jostain kengistä tykkää.

  Viime talvena meillä oli Kavatin nahkaiset talvikengät ja leveäjalkaiselle lapselle ne oli aivan älyttömän hyvät laittaa jalkaan ja tukevat ja kestävät ja vastaavat varmasti hankitaan ensi talveksi myös. Voisin kyllä tuollaisiksi vk-kengiksikin hankkia samalta merkiltä samantyyppiset, talvikengät kun oli niin ihanat, mutta nyt on noi goret hankittuna niin ne saa riittää. Uskon että yhdet kengät riittää kun märimmillä keleillä on kumpparit ja sitten toisaalta jos on erityisen lämmintä niin on ihan perus markettilenkkarit jotka nyt kesälläkin on palvelleet... Viime talvikin pärjättiin yksillä kengillä, toivottavasti ensi talvi myös.

  VastaaPoista
 9. Kenkäkysymys, mukavaa :) . Minä harmittelin keväällä, kun tajusin useamman kenkäkaupan kierrettyäni että ensiaskel-tyyppiset kunnon nahkakengät loppuvat kokoon 26. Sen jälkeen ainakin pojille on tarjolla lähinnä vain lenkkareita, sandaaleja ja crocseja sekä tennareita. Ja mustia juhlakenkiä tietysti. Minä niin halusin lapselle kauniit, ruskeat (mieluiten nauhalliset) nahkakengät arkikäyttöön. Ei löytynyt. Stockmannilla ja lasten kenkäkaupassa myyjät sanoivat, että moni muukin on niitä etsinyt..

  Ostin pojalle sitten Superfitin lenkkarit. Alkukesän hän kulki niillä, viime viikot nahkasandaaleilla (tai paljain jaloin). Niitä tuli puolivahingossa hankittua talvella aleista kolmet ;) . Muuten olisin ostanut kahdet. Lisäksi on kahdet kumpparit ja rantakengät, joita tosin ei vielä ole käytetty.

  Syksyksi yritän vielä etsiä niitä nahkakenkiä ja/tai sitten ostan ne gore-tex-lenkkarit (Superfitin). Talveksi meillä on Kuomat ja 1-2 gore-tex-talvikengät. Ehkä huopikkaatkin, jos viime vuotiset vielä mahtuvat tai jos kirpparilta löytyy sopvat.

  Tykkään kengistä :) .

  VastaaPoista
 10. Mukava huomata etten ole ainoa. Kenkäkaupoissa väittivät ettei nahkakengille muka olisi kysyntää. Kummasti kuitenkin niistä harvoista nahkakenkämalleista oli vain pari hajakokoa jäljellä ja esim. Kavatin oma nettikauppa ilmoitti lähes jokaisen kengän kohdalla "slutsåld". Palautetta on annettu!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...