sunnuntai 25. elokuuta 2013

Voihan viikonloppu

Meillä piti olla tiedossa railakas viikonloppu juhlien Valon synttäreitä. Oikeasti syntymäpäivä on vasta viikon kuluttua, mutta V:n piti lähteä polkupyöräpoolokisoohin silloin, ja myöskin oman kuntoni vuoksi päätettiin aikaistaa. Tarkoituksena oli viettää kiva piknikjuhla puistossa kavereiden kanssa lauantaina ja sunnuntaina kotona sukulaisten kanssa. Vaan kuinkas sitten kävikään?


Torstaina Valo sairastui vatsatautiin. Tauti oli kyllä lievä ja aluksi luulinkin että poika oli syönyt edellispäivän omenanpoimintareissulla pari turhankin kauan maassa maannutta omenaa. Päiväkodissa on kuulemma ollut liikkeellä vatsatautia enemmänkin, joten kai tämä jokin pöpö siis oli. Onneksi kuitenkin poika selvisi parilla oksennuskerralla ja lievästi löysällä vatsalla, suurimpana oireena oli kova väsymys, tosin taidamme pitää lapsen kotona vielä maanantain.

Vain pari minuuttia myöhemmin...
Lauantaiaamuna minä heräsin omituisen oloon. Vatsaa kivisti ja puristi, heikotti. Vaivan liikkeet tuntuivat tosi kipeästi. Iltapäivällä käväisimme pyöräilemässä, mikä yleensä helpottaa oloa kun vatsa painaa. Aluksi tuntuikin hyvältä, mutta kotimatkalla painon tunne palasi ja aloin väsyä. Illan lähestyessä olo meni vain huonommaksi, väsytti enemmän ja tajusin puristavan tunteen tarkoittavan supistuksia, jotka muuttuivat aina vain kivuliaammiksi. Aloin voida pahoin. Illan vietimme synnytysosastolla tarkkailussa. Supistuskäyrälle piirtyi muutamia napakoitakin supistuksia, mutta onneksi vauva ei ole ihan vielä tulossa. Kanavalla on vielä mittaa ja kohdun suu ummessa. Takaisin kotiin ja lääkkeeksi vettä, särkylääkettä ja runsaasti lepoa.

Ei tämä viikonloppu ihan plörinäksi sentään mennyt. Valon kummit uskaltautuivat meille viikonlopuksi vatsatautiuhasta huolimatta ja onneksi olivatkin paikalla niin, että pääsimme yhdessä V:n kanssa sairaalaan. Ihanat olivat leiponeet Valolle täytekakun meitä odotellessa. Myös Amandan kummit piipahtivat, samoin isovanhemmat sunnuntaina. Kaksivuotias ei vielä ymmärrä jääneensä mistään paitsi, vaikkei kaverijuhlia saatuaan, ja nautti suuresti sukulaisten vierailusta, kakusta ja lahjoista. Yritetään siis ensivuonna uudelleen. 

2 kommenttia:

  1. Inhottavia nuo vatsataudit :( Toivottavasti ei isosiskoon tartu enää! Paranemisia sinne molemmille :)

    VastaaPoista
  2. Onpas ollut viikonloppu! Toivottavasti kaikki nyt hyvin. Paljon onnea Valolle :) Terkuin: Minna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...