tiistai 24. syyskuuta 2013

KerrossänkyViimeinkin se on valmis, lasten kerrossänky. Juhannuksena aloitettu projekti osoittautui kuviteltua hankalammaksi ja hitaammaksi, mutta saimme sen sentään käyttöön ennen vauvan syntymää ja Valon siirrettyä pinnasängystä ilman kiukkua. Alunperin oli tarkoitus maalata toinen sängyistä keltaiseksi, mutta hankkimamme maali osoittautui surkeaksi, joko se valui, jäi möykyiksi tai ei vain yksinkertaisesti peittänyt, joten molemmista sängyistä tuli lopulta tumman harmaat. 

Pari ensimmäistä iltaa meni levottomasti lasten totutellessa uusiin sänkyihin, mutta muuten siirto sujui yllättävänkin hyvin. Helpottaa kovasti kun Valokin pääsee turvallisesti itse alas sängystä. Parina aamuyönä hän on kömpinyt väliimme nukkumaan, mutta useimpina aamuina lapset heräävät yhdessä ja jäävät leikkimään kunnes aikuiset nousevat. Meteliä kyllä pidetään niin, ettei pitkistä aamu-unista tarvitse haaveilla :)

Olin ajatellut ompelevani vielä päiväpeitot, mutta ne saavat nyt odottaa sopivaa inspiraatiota. Isoimman ongelman olen kuitenkin tehnyt lakanoista. Meillä ei ole kuin kolmet lakanat lastenpeitteelle ja se on auttamattomasti liian vähän nyt kun kahdella lapsella on lasten kokoinen peitto käytössä. Hankaluudeksi on osoittautunut eri maiden erilainen mitoitus. Nettikaupoista löytyisi vaikka mitä kivaa, mutta koot ovat aina jotain ihan muuta. Ikeassa olisi useampikin kiva kuosi, mutta koko on aikuisten peitolle. Kotimaisilla valmistajilla valikoimaa on vähän, lähinnä muumeja. 

15 kommenttia:

 1. Tsekkaa, hei, Oppas Laplandin mallisto.

  VastaaPoista
 2. Sinähän harrastat ompelua, niin entä jos pienennät ikean pussilakanaa vähän, että olisi sopiva lasten peittoon. Ei ole hirmu iso homma, ja ikean lakanat on sen verran edullisia, että raskii alkaa muuntelemaan :)

  -annie

  VastaaPoista
 3. Onpa komea sänky lapsilla. Mukava, että ehti valmiiksi ennen vauvan syntymää ja lapset vielä viihtyvätkin :)

  VastaaPoista
 4. Kivat sängyt, onko nuo Niemen tehtaan valmistamat :)?

  Mulla kans hakusessa kivoja juniorikoon pussilakanoita, tällä hetkellä löytyy vain Finlaysonin Elefantit. Niistä kyllä tykätään. Bongasin Finlaysonilta myös kivannäköisen, graafisen kuosin lasten koossa. Tosin siitä näkyi vain pieni osa paketin kyljessä, pitää googlailla paremman kuvan toivossa :).

  VastaaPoista
 5. Pilasi kiitos vinkistä, täytyy tutkia lähemmin

  Ikean lakanoiden tuunausta olen kyllä miettinyt, pitäisi vain päästä sinne Ikeaan :)

  Ei ole Niemen tehtaan, kopio samalta aikakaudelta :). Minäkin katselin graafista kuosia Finlaysonin nettisivuilla kohdassa lastenhuone, mutta en löytänyt kuin aikuisten koossa. Toivottavasti sitä olisi tulossa pienemmässäkin.

  VastaaPoista
 6. Missä tuossa on "tikkaat", päädystäkö kuljetaan? Meillä kävi aikanaan tuuri, kun sattui olemaan myynnissä samanlaiset, puiset (kaksosten vanhat) päästävedettävät sängyt. Niistä mies sitten teki kerrossängyn, jolla on petimitta 155cm ja tilaa säästyy! Kolmannelle tehdään ensi kesänä kerrossängyn alle pyörillä kulkeva laatikko, kahden makuuhuoneen talossa tilankäyttö viidelle hengelle on maksimoitava ;)

  VastaaPoista
 7. Sänkyyn kiivetään joko päädyn tai ihan vain reunojen kautta, kuten apinalapseni tekee :) Itse en edes tajunnut että jotain puuttuisi ennen kuin mies osia laskiessaan ihmetteli, että eikö tikkarin pitäisi olla. En muista ikinä niitä itsekään kaivanneensa lapsena. Toisaalta ihan hyvä ettei tikkaita ole, niin kaksivuotias ei keksi kiivetä tuonne ylös.

  Meillä on myös kahden makuuhuoneen asunto ja tosiaan kekseliäisyyttä saa käyttää jotta kaikki mahtuu. Pitääpä joku kerta ottaa ihan aiheeksi tilankäyttövinkit meidän kotona :)

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Onpas ihanan näköinen kerrossänky. Onko näitä sänkyjä mahdollisesti jostain saatavilla vai ovatko kierrätyskamaa? Millähän nimellä noita sänkyjä voisi alkaa metsästämään... vai onko se salaisuus ;)?

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Kierrätyskamaa nämä ovat, ei taida kukaan enää valmistaa vastaavia. Huutonetistä löysin itse vastaavia hakusanoilla "Niemen tehtaat kerrossänky" ja "puinen kerrossänky". Niemen Tehtaat käsittääkseni valmisti 60-70- luvulla vastaavan näköistä sänkyä, tämä meidän on 70- luvulta mutta ilmeisesti joku kopio. Olen siis itse veljeni kanssa nukkunut tässä aikoinaan.

  VastaaPoista
 10. Hei, meillä on samanlaiset ja pitkän projektin jälkeen saadaan ne tänään käyttöön. Meiltä puuttuu kanssa tikkaat. Onko tossa pelkoa, että yläsänky kaatuu, kun sinne kiipeää ilman tikkaita? Vai oletteko tehneet jonkin lisäkiinnityssysteemin, jotta sängyt pysyvät paikallaan?

  VastaaPoista
 11. Hei voitko vinkata mistä näin ihanan ihana tapetti löytyy? :) Meillä on myös vastaava kerrossänky on hakusessa tyttösille mummulaan...saa vinkata joku jos on myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saa päähäni mikä tuon tapetin valmistajan nimi on, mutta värisilmästä se ostettiin viisi vuotta sitten.

   Poista
 12. Hei! Joutaisiko kyseinen kerrossänky meille ;) olisin siis halukas ostamaan pienille tyttärilleni. Kiitos. Yst.terv. Tarja Kilpiö tarja.kilpio@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Hei! Onko kerrossänky teillä vielä käytössä vai joutaisiko kiertoon ;) meillä olisi tarvetta kyseiselle sängylle. Kiitos. Ota toki yhteyttä tarja.kilpio@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sänky on yhä käytössä ja tarvetta on vielä moneksi vuodeksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...