tiistai 17. syyskuuta 2013

Vaippavuoren valloitusta, osa 2.

Muutaman vaipan lisää olen saanut aikaiseksi. Ensimmäisenä jämäfroteista ommeltu nettinöttönen. Tästä tuli kyllä suloisen pieni. 


Kahdet villahousut samalla Vanilla- ohjeella kuin aiemmatkin. Värikkäät ovat Novitan Puroa (hieno osoitus siitä, kuinka pätkävärjätyistä ei koskaan tiedä millainen lopputulos on. Luulin langan olevan turkoosi-pinkkiä) ja punaiset taas Amandan villatakista jäänyttä Semillaa kaksinkertaisena. Näitä on ihana neuloja ja sytyttäisi tehdä enemmänkin, mutta taidan odotella osaammeko käyttää näitä ollenkaan, ennen kuin tilaan lankaa.


Lisäksi vielä muutama tasku Kestovaippayhdistyksen kaavalla.


Onko kestovaipat jotenkin menossa jos ohi? 

Kun odotin Amandaa, Oulun keskustassa oli neljä liikettä josta saattoi ostaa kestovaippoja ja tarvikkeita, ja laitakaupungilla pari lisää. Ompelutarvikkeita sai myös ihan tavallisista kangaskaupoista. Valoa odottaessa tilanne oli jo huomattavasti heikompi, mutta jotain sentään vielä sai. Nyt vaippoja ei myy enää kuin yksi laitakaupungin liike ja heilläkin valikoima on supistunut erittäin pieneksi. Ompelutarvikkeita ei saa enää ollenkaan, jopa tarranauhaa pitää tilata nettikaupoista. 

Amandaa odottaessa en osannut katsella vaippoja käytettynä, mutta Valon kohdalla ostin niitä jonkin verran kirppareilta ja ihan pilkkahintaan. Nyt kirppareillakin myydään vain muutamia yksittäisiä, lähinnä äitiyspakkauksen vaippoja, ja todella kovaan hintaan. Tuntuu tosin muutenkin kirpparitoiminnan siirtyneen Facebookiin, sieltä saa kyllä kestovaippojakin. 

Amandaa odottaessa kävin kestovaippahulinoissa, missä oli paikalla useiden valmistajien vaippoja sekä materiaaleja myynnissä. Käytettyjen pisteessä oli myös vilkasta. Nyt tapahtumaa ei ole enää pariin vuoteen järjestetty ollenkaan.

Toisaalta nyt vaippoja löytyy kavereilta. Sain ystävältä lainaan ison kasan pienimpien kokojen vaippoja ja yksi jos toinenkin on tarjonnut ostettavaksi omiaan. Käyttökokemuksia löytyy paljon ja erimerkkisiä vaippoja pääsee näin ollen kokeilemaan helpommin.

Mitä mieltä olette, onko kestovaipat jotenkin muodistapoistuva ilmiö, vai ovatko ne vain päinvastoin arkipäiväistymässä niin ettei niistä enää tarvi kohuta medioissa ja kaikki myynti on siirtynyt nettiin?

1 kommentti:

  1. Olen itse huomannut saman, eli tarvikkeita ei enää saa muualta kuin nettikaupoista. Vaippojakin olisi kivempi ostaa niin, että niitä pääsee vähän hipelöimään ja kokoja vertailemaan. Nyt olisi meillä tarvetta muutamille sisävaipoille yökäyttöön ja kyllä ketuttaa, kun tarvikkeita joutuu tilauksen jälkeen odottelemaan, eikä heti pääse itseään toetuttamaan.
    Harmi, että nuo hulinatkin ovat jääneet pois, sillä sehän olisi erinomainen tilaisuus pistää vaippoja kiertoon ja hankkia uusia.
    Mutta ehkä juuri näin, että vaipoja on jo siinä määrin liikkeellä, että suurin osa kierrättää niitä kaveripiirissä ja tukeakin saa lähipiiristä, eikä tarvitse enää talkoita järjestää.

    Suloisia vaippoja pikkuiselle olet tehnyt, toivottavasti kaikki menee hyvin ja turvallisesti ja perheen pienin pääsee ihokontaktiin heti synnyttyään äidin puseron alle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...