keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Tutti ja sen kaverit


Meidän lapsille on kaikille maistunut tutti vauvana. Ryyni sai tutin jo ennen kuin pääsin heräämöstä osastolle, tytöllä kun oli niin kova imutarve, että oli syönyt kätensä rakkulalle jo vatsassa. Palko sai tutin myös sairaalassa parin päivän ikäisenä. Löysin tutin pojan sängystä jonkin hoitotoimenpiteet jälkeen. Silloin olisin kyllä toivonut, että tutinantoa olisi kysytty ensin minulta. Tälle kolmannelle sen sijaan pyysin tutin itse kätilöltä, tytön syötyä vuorokauden verran ihan taukoamatta ja alkaen jo pulautella rinnalla. Sairaalan tuttipolitiikka oli ihan selvästi muuttuut huomattavasti kielteisemmäksi kuin ennen. Ryynin kohdalla tutti annettiin lähes jokaiselle vauvalle, nyt sitä piti itse pyytää perustelujen kanssa. Sinällään se on minusta vain ja ainoastaan hyvä ettei tuttia jokaiselle lapselle tyrkytetä, mutta todettiin yhdessätuumin kätilön kanssa, että minun lapsillani on selvästikin poikkeuksellisen kova imutarve. Mitään haittaa emme kyllä ole huomanneet tutista olevan. Imetys on sujunut hyvin kaikkien kanssa, tutista ei ole tullut niin tärkeää etteikö ilmankin pärjäisi jos se esim. kaupunkireissulla kotiin unohtuu, hampaat ovat pysyneet hyvinä ja vierotuskin on sujunut kivuttomasti.

Kuva: Ainu
Sairaalassa ovat mieltyneet näihin MAM:n tutteihin ja mieluisia ne ovat vauvoille olleet myöhemminkin. Ryyni sai aikoinaan valita Palkolle ensitutin ja nyt sisarukset valitsivat yhdessä tutit pikkusiskolle. Eläinkuviot ovat olleet meidän suosikkeja ja nytkin valikoitui leppäkerttu ja pöllö. Hieno parannus näihin on tehty sitten Palkon tuttiaikojen, nykyään rasia toimii sterilointilaitteena mikrossa. Tutit pestään ensin hanan alla sen jälkeen vettä rasiaan merkkiviivaan asti ja kolme minuuttia täydellä teholla mikrossa. Todella kätevää ja helppoa, kun muuta steriloitavaa ei meillä ole, mutta flunssakauden vuoksi mielellään tutit steriloin parin päivän välein. Toimii myös reissussa. Uudet tutit kaupasta ja sterilointi onnistuu vaikka kahvilassa.
5 kommenttia:

 1. Ihana pieni tutinmussuttaja teillä on kyllä :)!

  VastaaPoista
 2. Mua on aina ärsyttänyt näissä tuttipakkauksissa se, että eikö niistä nyt voisi jalostaa ihan toimivia tuttien kuljetusrasioita. Kun eihän noilla mitään koskaan tee avaamisen jälkeen kun eivät pysy mitenkään kiinni. Ei luulisi olevan kovinkaan kummoisesta suunnittelusta homma kiinni.

  Mä olen saanut lapseni syömään tuttia vasta jossain kypsässä 4:n kuukauden iässä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Juuli!

  Pilami: Me olemme kyllä käyttäneet niitä rasioista aiemminkin kuljetusrasioina ja hyvin ovat toimineet ja pysyneet kiinni.

  VastaaPoista
 4. Kiitos linkistä blogiini, liityin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
 5. Mun pojalle vaan annettiin tutti kysymättä :O

  No ei siinä mitään, ihan hyötyä siitä on ollutkin eikä tuo sitä koko aikaa vieläkään syö :)

  Kaipaan uusia luettavia blogeja joten liityn lukijaksi seuraamaan teidän tarinoita :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...