tiistai 19. marraskuuta 2013

Nimikointia

Lähes jokaisessa perheessä mietitään jossain vaiheessa lasten vaatteiden nimikointia. Päiväkodit ja kerhot vaativat nimikoimaan vaatteet ja kengät, mikä on toki hyvä asia, mutta yllättävän työlästä. Tähän asti olen nimikoinut vaatteet ja kengät Po.pin merkkaustussilla ja se onkin osoittautunut hyväksi keinoksi, niin kauan kun vaatteista löytyy jokin pesulappu sopivalta kohdalta. Kengät ja ulkovaatteet, sekä villavaatteet ovatkin haastavamman, niihin kun ei tussilla merkkejä saa. A:n aloittaessa päiväkotiuran tilasin kankaisia silitettäviä merkkausnauhoja, mutta kovin moniin villasukkiin en niitä jaksanut ommella, silittämällä kun eivät pysyneet. Myöskään monen kehuma urheiluteippi ei meillä ole toiminut. Nyt sain kokeiltavakseni uudenlaisia silitettäviä merkkaustarroja Ikast Etiketiltä. Kyseessä on eräänlainen muovinauha, joka sulatetaan kankaaseen silitysraudalla. 


Lappuun voi valita haluamansa tekstin joko yhdelle tai kahdelle riville, sekä halutessa myös kuvan. Tilasin molemmille lapsille etunimellä ja kuvalla varustetut merkit. Nimi on päiväkodin hoitajia varten (onneksi ryhmässä ei ole muita samannimisiä), kuva taas lasta varten. Kokemus on nimittäin osoittanut, että jos lapsi pukee itse, on aivan sama miten vaate on nimikoitu, eihän hän osaa lukea. Jos eteisessä on neljät samanlaiset kumisaappaat tai kolme paria samanlaisia rukkasia, lapsi pukee lähimmät täysin riippumatta koosta. Kuvan avulla lapsikin löytää helposti omansa.


Hienosti nämä laput kyllä kankaisiin kiinnittyivät, olipa sitten kyse puuvillasta, villasta tai keinokuidusta.


Jopa ne ongelmalliset villasukat sai helposti nimikoitua ja lappu myös joustaa, toisin kuin ne kankaiset tai teippi.


Silittämisessä saa kuitenkin olla varovainen. Suojapaperi hieman lipsahti ja tuloksena oli repaleinen tarra. Tässäkohdin löysinkin näiden lappujen huonoimman puolen. Olisin nimittäin poistanut tarran ja silittänyt uuden, mutta sepä ei onnistunutkaan. Rapsuttelusta huolimatta lappu pysyy tiukasti kiinni. Hyvä juttu sinällään, mutta mitäs sitten kun pieneksi käyneen vaatteen haluaa kierrättää? No sisarukselle voi silittää uuden lapun päälle, mutta entäs kun antaa eteenpäin tai vie kirpparille? 

Merkkaustussi pysyy yhä eteisessä valmiina nimikoimaan vaatteet aamun kiireessä, mutta erityisesti villavaatteisiin voin kyllä näitä lappuja suositella. 

Yhteistyössä Meidän pieni Ryyni ja Palko ja Ikast Etiket Labelyourself


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...