torstai 26. joulukuuta 2013

Koska meillä on joulu...Ihana rento joulu mummolassa. Vanhemmat ovat saaneet kaivattua lepoa ja lapset superpaljon huomiota isovanhemmilta. Eno tyttöystävänsä kanssa on vieraillut joka päivä leikittämässä lapsia ja huomiseksi odotetaan vielä toista enoa. Säät ovat olleet sateiset ja tuuliset, minkä vuoksi olemme olleet pääasiassa sisällä. Vauvaa ei voi ajatellakaan vievänsä pihalle, vaunut kun eivät pysy pystyssä tuolla tuulessa. 


Lasten kanssa on höpötetty, syöty herkkuja ja pelailtu pelejä. On luettu joululahjakirjoja ja leikitty uusilla leluilla. Mukavan maltilliset lahjakasat lapset onneksi saivat. Viimeinkin isovanhemmillekin on saatu iskostettua kohtuutta. A:n suosikkina on suuri Lego- paloasema, jota on rakennettu aatosta lähtien niin yksin, kuin vanhempien, isovanhempien että myös enon avustuksella. Eno vaikuttaa kyllä välillä jopa innokkaammalta kuin tyttö itse :). V sai "ihanan kitaran", sekä Soivan laulukirjan ja niiden kanssa on musisoitu kovasti. 


Näin tapaninpäivänä alkaa olla jo melkoinen herkkuähky. Antaumuksella on syöty kinkkua, kalkkunaa, satsumia, pipareita, lohta, suklaata, rosollia, torttuja ja paljon muuta. Koko ajan. Makeaa ja suolaista vuoron perään.


Koska kävelylenkille ei päässyt, lähdimme tapaninajelulle keskustaan. Rovaniemellä otettiin varovainen varaslähtö joulunjälkeisiin alennusmyynteihin muutamien kauppojen ollessa jo tänään auki. Sampoaukea näytti näin surkealta. Turistit tarpoivat loskassa, suomen kieltä ei kuulunut. Huomenna kadut täyttyvät paikallisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...