sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Afrikan tähteäAnkean harmaa sää houkutteli keksimään tekemistä sisätiloihin ja niinpä kävimme tänään Pohjois-Pohjanmaan museossa katsomassa Afrikan tähti- pelilaudan toinen puoli- näyttelyn. Näyttely oli esittely Afrikan valtioista, ihmisistä, kulttuurista ja erityisesti Euroopan ja Afrikan yhteisestä historiasta muunnettuna hauskasti pelilaudan muotoon. Näyttelytilan lattiassa kulki siis lepilaudalta tutut ympyrät ja eteneminen tapahtui noppaa heittelemällä. Vaikka näyttely oli suunnattu koululaisille, sopi se ihan hyvin myös viisivuotiaalle pelifanille. Tosin lakritsipurkkien yhteys Afrikaan jäi hänelle hämäräksi. 

Turhan harvoin tulee käytyä museoissa tai muissakaan näyttelyissä. Milloin te olette viimeksi käyneet ja missä?

2 kommenttia:

  1. Me ollaan nykyään museoiden vakivieraita, kun on ollut niin kurja talvi ja johonkin pitää kodin seinien ulkopuolelle päästä. 1,5-vuotiaan mielestä museoista löytyy yleensä tosi kivoja rappusia ja monissa näyttelyissä on vanhemmalle lapselle kivaa toiminnallisuutta. Viime viikonlopun taidemuseokäynti ei ollut ihan varsinainen menestystarina, kun lapsi ei oikein jaksanut katsella niitä teoksia ja jäi sitten itseltäkin vähän hutaisten juostuksi, mutta kävipähän sitten hyvästä tylsyyteen totuttelu-harjoituksesta. Sekin on mun mielestä ihan tärkeätä. Ei aina voida vaan tehdä lasten mielestä kivoja juttuja.

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä ihan samaa mieltä ettei aina tarvi mennä lasten ehdoilla, vaan lapsille tekee hyvää liikkua myös "aikuisten maailmassa" ja opetella hieman tylsistymistäkin, kärsivällisyyttä ja kuinka erilaisissa paikoissa käyttäydytään. Mitä näyttelyä kävitte katsomassa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...