tiistai 28. tammikuuta 2014

Kirjastossa

Aurinko helli meitä tänäänkin. Yleensä olemme tiistaiaamupäivät perhekahvilassa, mutta päätimme ottaa varman päälle vesirokon suhteen ja jäimme vielä pois. Sen sijaan suuntasimme ensin isin kanssa lounaalle ja sen jälkeen kirjastoon.


Kirjastot on meidän perheen juttu. Käymme kirjastossa vähintään parin viikon välein lukemassa ja lainaamassa kirjoja ja levyjä. Meiltä löytyykin ruhtinaalliset kolme kirjastoa parin kilometrin säteeltä kotoa. Lisäksi asioimme välillä (usein miten kyllä etänä) Kempeleen kirjastossa, missä V:n kummitäti on töissä. Tänään kävimme pienessä lähikirjastossamme.


Tässä kirjastossa on loistava valikoima lastenkirjoja ja romaaneja. A etsii aina iltasatukirjoiksi Risto Räppääjiä, Reuhurinnettä tai Heinähattua ja Vilttitossua, eikä liene ainut kun ne pääkirjastosta ovat aina lopussa. Täältä niitä kuitenkin löytyy. Samoin aikuisten kirjoja löytyy helpommin, eikä varausjonokaan ole yhtä pitkä. Sen sijaan tietokirjallisuutta kannattaa etsiä mieluummin muista kirjastoista.


Tuleeko teidän käytyä kirjastossa?

2 kommenttia:

  1. Meillä on lähellä pikkuruinen sivukirjasto jonka valikoima on tosi sopiva meidän tarpeisiin. Esikoisen suosikkeja ovat Tatu ja Patu, Siiri, Memmuli ja Veera-kirjat ja niitä me useimmiten lainataankin.

    VastaaPoista
  2. Kummitäti-kirjastotäti tykkää! Tutkimusten mukaan jo 15 minuuttia päivässä ääneenlukua lapsille riittää nostamaan lapsen lukukykyä ja -halua. Ja lukeminen edistää keskittymistä sekä rikastaa mielikuvitusta.

    Omat lapseni käyvät valitettavan harvoin kirjastossa, koska äiti kantaa päivittäin kirjoja kotiin. Mutta meidän lempparikirjoja ovat ne perinteiset - Tatu ja Patut, Mikko Mallikkaat, Barbapapat sekä kaikki lääkärikirjat :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...