keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Talvivaatteet

Olen saanut kyselyjä lasten talvivaatteista, joita välillä on täälläkin vilahdellut. Tänä talvena talvivaatteista hankinta on ollut jotenkin tosi hankalaa ja meinasin jättää aiheen kokonaan väliin blogissa. Vauva syntyi juuri kun talvivaatteet saapuivat syksyllä kauppoihin, eikä minulla ollut silloin aikaa eikä kiinnostusta niitä etsiä. Kun sitten jaksoin asiaan paneutua, kaikkein mieluisimmat olivat jo menneet ja ylipäätään tuntui ettei mikään miellytä. Yllättävän monella aiemmin suosimallamme merkillä värit olivat kovin sukupuolisidonnaisia tänä sesonkina ja hinnat nousseet. Olen itse niin vilukissa ja ulkoilemaan säällä kuin säällä, että olen halunnut panostaa lasten ulkovaatteissa laatuun. Melkein 200€ pikkulapsen haalarissa tai varsinkin pelkästä takista tuntui kuitenkin liian suurelta summalta jo ihan periaatetasollakin. Päädyimmekin hankkimaan ja kokeilemaan tänä talvena ketjuliikkeiden vaatteita. Saako laatua muutamalla kympillä?


V: lle hankittiin Name It:n toppahaalari. Haalari on tosi kivan näköinen, denim-tyylistä kuosia karvareunushupulla. Vedenpitävydeen on loistava, samoin kulutuskestävyys. Toki kaksivuotias ei vielä mikään hurja rymyäjä ole, mutta peppumäki hiekoitetuksi jäällä ei saanut edes karheumaa aikaiseksi ja se on minusta jo hyvämittari kestävyydestä. Muutamalla kympillä saa yllättävänkin laadukkaan kuoren. Lämmin tämä haalari ei kuitenkaan ole. Jo parin asteen pakkasille alle tarvitsee villapuvun, oikeilla pakkasilla tällä ei pärjää. 


KappAhlin parka on ollut todellinen löytö. Hyvännäköinen takki, joka on oikeasti lämmin ja pitää vettä. Tämä V pukee itsekin mieluiten, jos saa valita. Housut ovat H&M:lta. Vain parinkymmenen euron housut ovat mukavan lämpimät ja pysyneet siisteinä. Tällä setillä on menty nämä hurjat pakkasetkin, eikä ole poikaa palellut (toki alla on ollut villapuku).


 A:lle vaatteiden löytäminen oli hankalampaa. Tyttö halusi ehdottomasti yksiväriset kirkkaanpunaisen takin, haalaria hän ei suostunut ajattelemaankaan. Ketjuliikkeiden valikoima oli pitkälti sinistä ja vaaleanpunaista, eikä voimakastahtoinen tyttö niitä kelpuuttanutkaan. Pitkän etsinnän jälkeen sopiva takki löytyi Reimalta. Halpikseksi tätä ei kyllä voi kutsua, mutta kaksinumeroisella summalla tämäkin irtosi. Reima on muuttanut mitoitustaan kapeammaksi ja hoikallekin lapselle paremmin sopivaksi. A: lle valittiin untuvatakki vettähylkivällä pinnalla. Villatakkia ei ole tarvittu edes kovimmilla pakkasilla, mutta silti takki on mukavan notkea kiipeilytelineeseenkin. Myös A: n housut ovat H&M:lta. Hänelle malliin turhankin leveä ja heijastimet hieman repsottavat. Mielellään tyttö ne jalkaan silti vetää, eikä toisia toppahousuja ole kaivattu. Hinta-laatu-suhde on tosi hyvä.


Parempana takkina A:lla on Mini Rodinin Pico. Ketjuliikevaate tämä ei toki ole ja ostinkin tämän jo aikaisin syksyllä, se kun oli sekä minusta että tytöstä niin ihana. Etukäteen pelkäsin, että takille ei tule käyttöä kuin parin viikon ajan syksyllä ennen kuin siirrytään talvivaatteisiin, mutta tämä olikin loisto-ostos. Me kun liikumme kaupungilla useinmiten kävellen, saa paremmillakin vaatteilla olla teknisiä ominaisuuksia. Eräällä kauppareissulla ihan kirjaimellisesti uitiin vesilätäkössä, mutta Pico piti alla olleet vaatteet kuivina kotiin saakka. Tänä talvena on ollut niin lauhaa, että untuvatakkia saattoi ajatella käyttöön vasta nyt tammikuun puolella ja syystakilla pärjättiin joulun yli. Takki pitää tuulta niin hyvin, että villatakin kanssa pärjää pikkupakkasillakin mainiosti.

Talvi on toki vasta puolessa, mutta tällä kokemuksella ostan mielelläni talvivaatteita ketjuliikkeistä toistekin. Vaikka haalarihieman pettymys onkin, takit ja housut ovat ylittäneet odotukset. 


4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus :)! Mukava kuulla kokemuksia muistakin, kuin niistä kaikkialla hehkutetuista merkeistä. Ja nämä teidän vaatteet ovat vieläpä tosi hyvännäköisiä :)!

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kokeilemaan myös Cirafia. Lämmin ja kestävä ainakin talvikäytössä. Kesävaatteeksi en ole ostanut, sillä minusta ne tekniset välikausivaatteet ovat Cirafilla liian rapisevia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Juuli! Kieltämättä on alkanut ihan kyllästyttää kun kaikilla on niitä samoja haalareita, eikä päiväkodin naulakosta meinaa omiaan tunnistaa. Mukavaa että yksiväririä vaatteita löytyy nykyään muiltakin merkeiltä, aiempien värioksennusten sijaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä Kati. Täytyypä tutkia Cirafin valikoimaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...