lauantai 25. tammikuuta 2014

Vauvan vesirokkoVesirokko löysi meille. Maanantai-iltana mies löysi vauvan päästä pari näppyä. Mitä lie, varmaan pulautuksen polttamaa. Tiistai-aamuna vauvalla oli nääppyjä päästä varpaisiin, siellä täällä. Ensimmäinen ajatukseni oli allerginen reaktio tai märkärupi jota V:llä on esiintynyt aiemmin.ei ne kuitenkaan keksinyt mistä vauva olisi allergisen reaktion saanut, eivätkä ne oikein märkärupinäpyiltäkään näyttäneet. Koska seuraavalle aamulle oli sovittu lääkärineuvola, koitin olla panikoimatta, vaikkajokaisen vaipanvaihdon yhteydessä näppyjä oli muutama lisää. Keskiviikkoaamuna tyttö oli päästä varpaisiin täynnä näppyjä. Neuvolassa ei onneksi ollut meidän lisäksemme kuin yksi ihan pieni vauva äitinsä sylissä toisella puolella odotushuonetta. Lääkärikään ei näppyjä tunnistanut, mutta koska Alvalla oli selkeästi lämpöä, hän lähetti meidät Oysiin lastenlääkärille. Oysissakaan ei ensimmäinen lääkäri osannut sanoa mistä oli kyse, mutta hän sai paikalle eläkeikää lähestyvän lastenlääkärin, joka tunnisti heti oireet vesirokoksi. Yleensä pikkuvauvat selviävät parilla yksittäisellä näpyllä, mutta Alvalla reaktio on harvinaisen voimakas ja siksi lääkärienkin oli sitä vaikea tunnistaa.

Onneksi vesirokko on useinmiten harmiton sairaus pikkulapsilla ja vauva valtaisasta näppylämäärstään huolimatta selvisi vain kahden vuorokauden lämpöilyllä ja yhden yön valvomisilla. Edelleen näppyjä on paljon, mutta selkeästi ne ovat jo kuivuneita ja häviämässä. Mistä ihmeestä tämä oikein tuli? Isommat ovat sairastaneet vesirokon jo pari vuotta sitten, eikä kenelläkään tutullakaan ole ollut rokkoa vähään aikaan. Hirvittää vain, kuinka monta lasta ja varsinkin vauvaa Alva on vahingossa tartuttanut :(

3 kommenttia:

 1. Voi ei , pikaista paranemista loppuun saakka ...


  Jännä, mistä on tullut. Älä kanna takkaa monellekko se tarttui, tarttui jos tarttui, lasten tauteja vaan :) <3  Ihanaa sunnuntai päivää .

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Niin, varmaan Alvakin sai rokkonsa joltain joka tietämättään tautia levitti. :)

  VastaaPoista
 3. Vesirokon voi saada ihan vaikka hissistä tai rappukäytävästä jos tuuri käy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...