keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vauvatarvikkeet osa 1: Vaavi- sänky

Minulta on toivottu postausta vauvatarvikkeista, mitkä ovat oikeasti tarpeellisia ja käytännöllisiä ja mitä kannattaa harkita hieman pidempään tai jättää jopa ihan suosiolla kauppaan. Kolmen lapsen kanssa olemme ehtineet kokeilla vaikka ja mitä. Koska lista on pitkä, eikä yhteen postaukseen mahdu kaikki, löytyy tämän aihepiirin postaukset Vauvatarvikkeet-sarja- linkin takaa.


Aloitan Vaavi- sängyllä, koska se on oikeastaan ainoa isompi etukäteishankita kolmannelle lapsellemme ja koska se on juuri lähdössä takaisin. Kyseessä on siis vauvan ensisänky, jonka voi vuokrata vauvan ensimmäisiksi neljäksi kuukaudeksi. Halutessa vuokra- aikaa voi toki jatkaa, mutta kuten kuvasta näkyy, ainakin meillä neljä kuukautta on aika lailla maksimikäyttöaika. 


Vaavi- sänky on ollut loistava hankinta. Pyörillä liikkuva sänky kulkee mukana missä sitä sitten tarviikaan. Useimmiten se liikkuu olohuoneen ja keittiön välillä, mutta onpa se käynyt usein lastenhuoneessakin, sekä kylppärissä seuraamassa pyykkien ripustamista. Vauva on aina mukana missä muukin perhe, mutta pinnojen takana suojassa isompien sisarusten juoksuilta ja riehumisilta. Vauva on viihtynyt sängyssä loistavasti muiden touhuja seuraten ja tietysti nukkuen.


Koska kaikki lapseni ovat syntyneet sektiolla, osasin kolmannella kerralla jo etukäteen varautua alun kipuihin ja liikkumisvaikeuksiin. Varsinkin ensimmäiset kaksi viikkoa ovat aina olleet todella vaikeat. Tikit kiristää, kävely on hidasta ja jo pelkkä kumartuminen tekee kipeää. Pelottaa kantaa vauvaa kovin pitkää aikaa, koska heikottaa ja se myös tekee kipeää. Siksi halusinkin vauvalle sängyn, joka on riittävän korkea, niin että saan hänet itse helposti nostettua ja myöskin kuljetettua. Öisin meillä on suosittu perhepetiä, mutta päivällä suurin osa unista on nukuttu Vaavi-sängyssä. 


Haikeudella tätä pakataan nyt pois. Huomenna posti kuljettaa sängyn takaisin. Kun vain olisin tajunnut hankkia Vaavi- sängyn jo aiemmillakin kerroilla. En voi muuta kuin suositella. Lisätietoja ja tilausohjeet löytyvät täältä.

2 kommenttia:

  1. Onko tuollaisessa Vaavi-sängyssä kallistusmahdollisuutta? Meillä on tyttötriolla kaikilla ollut jonkin verran refluksia ja silloin parhaiten unenlaatua parantaa reilusti kohotettu sängynpääty.

    VastaaPoista
  2. me laitettiin patjan alle pieni "koroke" (matala tyyny) silloin alussa. Toimi hyvin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...