lauantai 11. tammikuuta 2014

VauvauimariLauantait alkavat meillä tästä lähtien aamu-uinnilla Pikkusiskon aloittaessa vauvauinnissa. Pieni ihminen oli hämmennystä täynnä riisuutuessamme viileässä pukuhuoneessa ja pukiessa uima-asua. Altaan reunalla ilme muuttuitotiseksi. Mitä ihmettä tämä on? Vedessä hän oli tyytyväinen niin kauan kun sai olla tiukasti äidin sylissä, uimaotteita kokeillessa alkoi jännittynyt kitinä. Loppujen lopuksi altaasta poistuttiin hitusen etuajassa, ennen kuin nyyhkytys muuttui oikeaksi itkuksi. No tästä varoiteltiin etukäteen, eikä Pikkusisko ollut ainoa. Toivottavasti ensikerralla olisi jo mukavampaa. Isosisarukset olivat yhtälailla jännittyneitä ensimmäisellä kerrallaa, mutta pikkuhiljaa vauvauinnista tuli mukava harrastus koko perheelle. 

Vauvauinnissa ei ole tarkoitus oppia uimaan, eikä oikeastaan mitään muutakaan konkreettista. Päätarkoitus on mukava yhdessäolo ja leikkiminen. Silti pidän tätä todella hyödyllisenä harrastuksena. Vedessä käyttäytymiseen vauvauinti on kuitenkin vaikuttanut selvästi. Kumpikaan isommista lapsista ei pelkää vettä, molemmat osaavat pidättää hengitystään veden alla ja näin ollen eivät hätkähdä veden alle joutumista edes vahingossa ja yllättäin. Tänäänkin V leikki vauvauinnin ajan isän kanssa lastenaltaassa leikkien ja laskien liukumäestä. Kaksivuotias horjahti useamman kerran niin että kasvot kävivät vedessä, mutta poika ei ollut moksiskaan, pyyhki vain vedet kasvoiltaan ja jatkoi touhujaan. Vanhemman täytyy toki olla koko ajan vieressä, mutta kyllä se helpottaa kovasti, kun tietää että lapsi ei pelkää eikä hörppää heti vettä keuhkoihinsa. 

P.S Kiitos palautteesta koskien blogin fonttia. Kirjoitan yleensä iPadilla ja jostain syystä fontin muutos ei näkynyt sillä ollenkaan.1 kommentti:

  1. Kiitos fontin muutoksesta, taas näkyy lukea! Saattoihan vika olla silmissänikin, mutta tästä fontin palatuksesta luettavuus tuskin kenellekään heikkeni :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...