tiistai 11. helmikuuta 2014

365 tavaraa

Anrinko haastaa vähentämään tavaraa ja tartuin heti haasteeseen. Asumme alle 70 neliön kolmiossa, joten turhalle tavaralle ei todellakaan ole tilaa. Vuosi sitten pidimme parissa erässä yleensä kuusi viikkoa kirpparipöytää, myimme tavaraa netissä ja lisäksi saimme hävitettyä ison kasan tavaraa Siivouspäivänä. Emme siis aiemminkaan ole säilöneet ylimääräistä tavaraa liiemmin. Kun lapsia on kolme, tuntuu tavaraa pursuavan silti joka paikasta. Varsinkin vaatteita jää jatkuvalla syötöllä pieneksi. Joulu ja esikoisen syntymäpäivät ovat lisänneet tavaramäärä myös osaltaan. On aika raivata taas kaappeja.


Haasteen ohjeistuksena on hävittää vuoden aikana 365 tavaraa tai vaatetta, siis yksi vuoden jokaisena päivänä. Ei kuulosta pahalta vai mitä? Lasten vaatekaapeista kertyi jo ensimmäiset 100 tavaraa, joten hyvin alkaa. Näistä tosin pieni osa lähtee varastoon odottamaan pienempää sisarusta, mutta yli puolet on tarkoitus saada eteenpäin sukulaisten ja ystävien lapsille sekä kirpparille. Rikkinäiset sukkahousut heitän kyllä roskiin, vaikka Anrinko roskiinheittämisen kielsikin. 

Uutta tavaraa joutuu pakostikin hankkimaan, ainakin isompien lastenvaatteiden muodossa, mutta korkeintaan puolet poisheitettyihin nähden. Siis jos laitan pois 10 tavaraa, saa tilalle ostaa korkeintaan viisi. Tämän koenkin isommaksi haasteeksi, kuin kiertoon laittamisen. A halusi vähän aikaa sitten kerhon saa ottaa- korista pehmolelun ja silloin jo sovittiin, että tyttö vie tilalle ainakin kaksi omaa lelua joilla ei enää leikitä. Ehkäpä tällä keinolla saadaan hillittyä ostamistakin.

Mitenkäs teidän kaapit?

3 kommenttia:

 1. Mainio haaste! Tulisi tarpeeseen meilläkin...
  Asumme pienehkössä asunnossa jossa ei ole eteisen- ja makuuhuoneiden kaappien lisäksi mitään säilytystilaa, eli kirpparille on päästävä ainakin pari kertaa vuodessa myymään pienet ja käyttämättömät pois. Minulla on tapana siirtää esikoisen pienet (pojalle sopivat)vaatteet suoraan nuoremman vaatekaappiin missä on tällä hetkellä sekaisin 74-92 senttisiä vaatteita, eli ihan totaalinen kaaos.

  VastaaPoista
 2. Minäkin harrastin tuota kaapista toiseen siirtelyä aiemmin, kunnes huomasin ettei siitä tule yhtään mitään. Välillä tuntui ettei lapselle löydy mitään sopivaa puettava ja pahimmillaan jotain ehti jäädä pieneksi jo ennen ensimmäistäkään käyttöä kun oli sulloutunut niin syvälle. Kaapin siivoaminen vääränkokoisista oli hirveää. Nyt siirrän pieneksijääneet varastoon merkittyyn laatikkoon odottamaan seuraavaa.

  VastaaPoista
 3. Käyn kesäisin Hietsussa myymässä, lasten vaatteita laitan kiertoon enemmän netin kirppareiden kautta :)


  Eli, pitäis siivota!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...