keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Keskiviikkokaaos

Tänään ei oikein mikään mennyt putkeen.


Vauvalla on vatsavaivoja, eikä hän ole saanut nukuttua kunnolla kohta pariin viikkoon. Yöt ovat onneksi alkaneet taas sujua, mutta päivät ovat menneet vain pahemmiksi. 20 minuuttia on maksimi päiväunipituus, nukuttiinpa sitten liikkuvissa vaunuissa, autossa tai sängyssä. Näitä pätkiäkään ei kerry kuin kolme tai neljä päivässä ja välissä huudetaan sekä väsymystä että kipeää vatsaa.


Juuri kun vauva nukahti, kaksivuotias päätti siirrellä leikkikeittiötään ja kaatoi lelukorin metallisine kokkausvälineineen. Se siitä 20 minuutista. Olin haaveillut kupillisesta teetä. Viesti miehelle: mitä jos aloittaisin työt jo huomenna? Ylipäätään koetan olla näkemättä ja kuulematta mitään istuen pinnasängyn vieressä pelaten candy crashia.


Uusi yritys ja tällä kertaa pika pikaa lapsille ruokaa eteen. Makuuhuoneesta kuuluu huuto ja palatessani pöydästä löytyy koskemattomat, kylmät lautaset. Kaksivuotias kieltäytyy päiväunista. Kuusivuotias haluaa mennä naapuriin, katsoa elokuvan, pelata pädillä, tai ei ainakaan levätä tai rauhoittua tai edes leikkiä. Lastenhuoneen ovi rymähtää kiinni ja hetken kuluttua radio raikaa. Makuuhuoneesta kuuluu taas huuto.


Mies oli kerrankin tilanteen tasalla (tajunnut ehkä piilotetun vihjeen) ja tuli töistä puolituntia etuajassa tuoden mukanaan kukkia ja suklaata. Kaaos jatkui lasten nukkumaan menoon asti. Koti on kuin pommin jäljiltä. Hymyilyttää. Tuli mieleen tämä sketsi: 
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...