keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Soiva laulukirjaJoulupukki toi lapsille kivan laulukirjan, joka laulun sanojen lisäksi myös soittaa kappaleet. Yleensä en voi sietää mitään soivia leluja tai kirjoja, mutta tämä on ihan huippu äidinkin mielestä. Tykkään laulaa ja A:lle tulikin laulettua vauvana paljon, sekä kävimme myös muskarissa. V:n ollessa vauva muskarissa ei ollut sisarusyrhmiä sopivaan aikaan ja muutenkin laulaminen jäi vähiin. Nyt olen herätellyt tapaa uudelleen henkiin. Lauluhetket lasten kanssa ovat yleistyneet meillä kovasti, kun enää ei tarvi miettiä mitä lauletaan ja sitten miten se laulu menikään. Vauvan kanssakin tuntuu luontevimmalta lauleskella säestyksen kera.


Kirjan laulut on koonnut ja soittanut Soili Perkkiö, siis se Pikku Kakkosestakin tuttu täti. Mukana on iso joukko vanhoja tuttuja lastenlauluja, sekä muutama uudempi ja vieraampi. Näiden uusien laulujen kohdalla paljastuu kirjan hienous: vaikka et osaisi laulaa nuoteista, voit silti opetella uuden laulun säestyksen avulla. Ja vaikka osaisikin laulaa nuoteista, sävelen kanssa opettelu on nopeampaa ja hauskempaa.


Kuvitus on Terese Bastin käsialaa ja se tuokin vanhoihin tuttuihin uutta raikkautta. 


V sai joulupukilta myös "kitaran" (ukulelen) ja yhdessä kirjan kanssa laitetaan usein bändi pystyy. Poika soittaa ja laula kirjan mukana. A taas arpoo summassa jonkin laulun ja koittaa muistaa sanat ulkoa tai löytää sanat kirjasta mahdollisimman nopeasti. Yksi hauska leikki on myös arvuutella äitiä mikä laulu on kyseessä. Omassa päässäni soi jatkuvasti Hurja hai, Hulla Bulla tai Metsämökki ja niitä laulellaankin lasten kanssa usein.

2 kommenttia:

  1. Meillekin joulupukki toi tuon ja on kyllä aivan hitti! Ihan mieletöntä kuinka hyvin 2,5-vuotiaskin tunnistaa kappaleita musiikin perusteella ja tykkää todella paljon soitella tuolta musiikkia milloin missäkin tilanteessa. Patterit on jo kerran pitänyt vaihtaa ;D Ja tykkään kyllä kun siinä on tosi paljon vanhoja, tuttuja lauluja ja sitten ne uudemmatkin monet on muskarista (tai lapselle myös hoidosta) tuttuja, just sopivia lauluja minusta tuollaiseen kirjaan kun on tuttuja ja mukavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä minusta yksi laadukkaan lelun/kirjan merkki, että ylipäätään patterit on vaihdettavissa. Meillä ei vielä ole pattereita tarvinnut vaihtaa, vaikka kirja soikin koko ajan. Monet uudemmissa lauluista on meilläkin lapsille kerhosta tuttuja, vaikka äidille ovatkin vieraita.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...