maanantai 10. helmikuuta 2014

Vaunut, vauvatarvikkeet- sarjan osa 2

Seuravaksi sarjassani ainakin meidän perheen tärkein ja kallein vauvatarvike, eli vaunut. Vaunuja valitessa kannattaa miettiä miten paljon, ja miten usein vaunuja käyttää, millaisissa paikoissa ja maastoissa. Lisäksi kannattaa miettiä tarviiko vaunut kasata miten usein autoon ja kuljetaanko bussilla. Pikkuvauvalle tekee mieli hankkia tukevat ja jykevät vaunut, mutta kannattaa miettiä samointein jo ratastarvetta ja varustaa sopivat rattaat vaunukopalla vauva-ajaksi. Pikkuvauva-aika ja vaunukoppatarve on kuitenkin niin lyhyt aika. Toki olosuhteet ja tarpeet voivat muuttua. Tiedän perheitä joissa on selvitty kolmenkin lapsen kanssa yhdille vaunuilla loppuun asti. Meillä on menossa jo kuudennet. Kuljemme paljon kävellen ja bussilla, vaunuille tulee helposti toista sataa kilometriä viikossa, paljon enemmän kuin keskivertoviikkona autollemme. Siksi vaunuja on vaihdettu tarpeen mukaan uusiin.


Uusin hankintamme ovat Mountain Buggy Duet- tuplarattaat.Nämä ovat markkinoiden kapeimmat vierekkäinistuttavat sisarusvaunut. Asumme kerrostalossa, jonka hissi ei ole järin suuri ja lisäksi haluamme päästä näppärästi kauppojen ja kahviloiden ovista. Siksi kapea runko oli ehdoton vaatimus. Miehelle tärkeää oli metallirunko ja ruuvikiinnitykset, niin että vaunut olisivat mahdollisimman kestävät sekä myöskin mahdollista korjata ja säätää. Metalliosien paljoudesta huolimatta duetit ovat todella kevyet ja ketterät. Ulkonäkö ja kangasvalinnat ovat hieman matkaratasmaiset, mutta hyvin on selvitty kovistakin pakkasista ja tuulista. Vauvalle olisi saatavissa erillinen vaunukoppa, mutta ajattelimme ettei sitä enää tarvittaisi kuin pari kuukautta, joten emme sitä hankkineet.


V viihtyy näissä loistavasti, hän kun pääsee kiipeämään rattaisiin itse ja hyvin suunnitellut turvakaaren ansiosta vöitäkään ei tarvita. Selkänojia voi säätää pikasäätimillä portaattomasti aina vaakatasoon asti. Tavarakori on yhtenäinen, joten siellä kulkee nätisti isompikin määrä tavaraa.


V:lle ostetut yhdistelmät ovat myös edelleen käytössä. Vauva nukkuu välillä päiväunet parvekkeella näissä ja varsinkin reissussa on mukvampi pakata autoon yhdistelmävaunut ja seisomalauta, kuin tilaa vievät tuplarattaat. Emmaljungan Nitro City olisi edelleen valintani, jos yhdistelmävaunuja etsisin. Todella näppärät ja ketterät niin vauvalle kuin taaperollekin. Nitrot ovat yhdet markkinoiden kapeimmista yhdistelmistä, ja ne kääntyvät ympäri paikoillaan, niin että saan käännettyä vaunut ympäri jopa meidän kapeassa rappukäytävässä tai hississä. Ainoa mitä muuttaisin on ehkä vaunujen väritys. Kirkas vihreä oli kiva silloin kaksi vuotta sitten, eikä se sinällään kyllästytä vieläkään, mutta käytössä joku paremmin likaa ja tahroja sietävä väri olisi kyllä parempi.

 Jos olisin tiennyt etukäteen toisen ja kolmannen lapsen lyhyestä ikäerosta, olisin ehkä hankkinut suoraan vaunut, jotka toimivat yhdellä lapsella, mutta jotka voi laajentaa tupliksi. Ihan tyytyväinen olen kyllä tähänkin, mutta jos odotat esikoistasi ja toiveissa on toinen lapsi pienellä ikäerolla, kannattaa laajennettaviin malleihin tutustua.

2 kommenttia:

  1. Meillä on lapsilla kaksi vuotta ikäeroa ja nuo samat Duetit joilla on vuoden aikana kävelty yli 700km. On mahtavaa kun lasten kanssa pääsee kunnolla kävelemään ja kulkemaan bussilla eikä kaikkia kilsaa pidempiä matkoja tarvitse mennä autolla. Toisaalta huono puoli on että esikoinen on aika laiska kävelemään itse kun rataspaikkakin on tarjolla. :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin ajattelin että päästän lapset liian helpolla, kun esikoinen sai istua rattaissa 3,5 vuotiaaksi ja kakkostakaan en vaadi koskaan kävelemään, kun pääsen itse helpommalla hänen istuessa rattaissa. Joulun alla olivat avoimesta päiväkodista käyneet kaupungilla kävelyllä. Lto kehui kuinka reippaasti V oli kävellyt ja niin hienosti pysynyt vieressä ja odottanut liikennevaloissa. Ihmettelin asiaa, kun ei tosiaan koskaan kävele, niin lto tuumi, että luuletko että autolla kulkevien perheiden lapset kävelee senkään vertaa. Asennekasvatusta kuitenkin, ettei valita aina autoa, vaikka lapsi istuisikin rattaissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...