sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Viiden haaste

Sain Ihanan Minin Juulilta kivan haasteen. Haastaja antaa viisi aihetta, joihin haastetut tulee kertoa oma top5. Vastattuaan haastettu haastaa uudet viisi antaen heille omat viisi aihetta. Minun saamat aiheet ovat seuraavat:

Arjen pelastajat:


Vaunut! Turvaudun autoon vain pakon edessä. Itseasiassa pidän ajamisesta, mutta kolmen lapsen raahaaminen maanalaiseen parkkihalliin portaita pitkin, sitominen vöihin plus muut oheistoiminnot, ovat hermoja raastavia. Ja kun liikkeelle on päästy, pitäisi löytää vielä parkkipaikka. Vaunujen kanssa pääsee niin paljon nopeammin perille, että harkitsemme vakavasti autosta luopumista kokonaan. Tuplarattaiden ansiosta kaksivuotiaskin liikkuu nopeasti paikasta toiseen ja voi ottaa tarvittaessa torkut. Lisäksi minusta on mukavaa ettei minun tarvitse kantaa kauppatavaroita, kirjastonkirjoja, kerhoreppuja ja mitä milloinkin, vaan ne kulkevat vaunujen korissa kätevästi.


Vaippavillahousut! Ensinnäkin siksi ettei näitä voi olla koskaan liikaa ja aina on jotain neulottavaa. Olympialaiset tulossa, enkä kykene katsomaan televisiota, varsinkaan urheilua, ilman että neulon. Varsinaisesti nämä ovat arjenpelastajat nimenomaan käytössä. Meillä näitä tosin käytetään väärin, ei siis sisävaipan kuorena, vaan ihan kaikkien vaippojen päällä varmistuksena. Mikään ei ole kurjempaa kuin falskannut vaippa, joka on kastellut kaikki vaatteet märiksi, varsinkaan jos olet kyläilemässä tai kaupungilla. Näillä säästyy samalla myös paljon pyykkiä, sitä kun on muutenkin ihan liikaa.

Pesutorni! Edelliseen liittyen, meillä siispestään paljon pyykkiä. Viisihenkisessä perheessä, missä kaksi lasta käyttää kestovaippoja (onneksi toinen enää vain öisin), pyykkiä joutuu pesemään vähintään koneellisen päivässä, useimmiten kaksi. Olin pitkän aikaa kuivausrumpua vastaan, nyt en enää pärjäisi ilman.


Kevyet säilytyskorit. Näitä pitäisi tehdä lisää. Molemmat ovat tällä hetkellä lelukorikäytössä. Toiseen kerätään vauvan lelut, toiseen taas isompien lasten mentyä nukkumaan heidän jokapuolelle levittämänsä omat lelut. Ennen meillä oli kasa leluja lastenhuoneen oven nurkassa odottamassa aamua ja paikoilleen viemistä. Nyt ne ovat siististi pussissa. Näihin pusseihin on muutenkin kätevä piilottaa ylimääräisiä kasoja pika-siivousta tehdessä. Sekalaiset rojut pohjalle ja päälle vaikka muutama nätti lankakerä tai trendikäs lehti, ja vieraat saa tulla.

Perhekahvila! Kaksi kertaa viikossa kokoonnumme erään kerrostalon väestösuojaan juomaan kahvia ja hakemaan vertaistukea. Monesta äidistä on tullut minulle ystävä myös kahvilan ulkopuolella ja tapaamme niin lasten kanssa yhdessä, kuin myös ihan vain äitien kesken. Uskomattoman henkilökohtaistaisiakin asioita on jaettu tässä porukassa. 

Lastevaatesuosikit

Suosin lapsilla enimmäkseen paita + leggingsit- yhdistelmiä. Vauvalla paidan tilalla on yleensä body. Pienemmilläleggingsien sijasta käytän myös baggyhousuja, A ei sen sijaan suostu niitä käyttämään. Pääasia että vaatteet ovat mukavia ja helppokäyttöisiä.


Tämä Vimman paita on yksi suosikeistani ja myös tyttö itse tykkää kovasti.


Vihreä miellyttää minua ja sopii mielestäni hyvin kaikille lapsilleni. Tässä kolmikon suosikkivihreät. A:sta on hauska etsiä Suomi karttapaidastaan, sekä kehitellä tarinoita tahroista. Etumukseen kun osuu valtameri, tahrat ovat milloin saaria, milloin laivoja yms.


V:n Marimekon collegepaita tuli ostettua kivan kuvan lisäksi myös nimen vuoksi. Emme ole rakennusinsinöörejä, mutta läheltä liippaa kuitenkin. Collegeja olen opetellut käyttämään lapsilla vasta ihan hiljattain, jotenkin 80-90- lukujen mielleyhtymä on ollut liian vahva.

Kivaa tekemistä lasten kanssa:

- leikkipuistot
- kirjasto
- satujen lukeminen peiton alla köllötellen
- Legoilla rakentelu
- pulkkamäki

Omalla ajalla mieluisinta:

Ensimmäinen ajatukseni oli, että mikä ihmeen oma aika. Alle puolivuotiaana täysimittainen vauvan äiti ei kovin usein pääse yksin mihinkään. Tällä hetkellä oma aika tarkoittaa usein miten sulkeutumista kylppäriin joko siivoamaan tai pyykkäämään raivoisasti lasten huutaessa ja riehuessa. Vertaistukiryhmäni paljasti harrastavansa samaa ja yhdessä ruumiimme parhaaksi ominaisuudeksi lukon kylpäärin ovessa. Alan ymmärtää miksi niin monella on kylpyhuoneessa/vessassa lukemista :D A ei nuku enää päiväunia, joten omaa aikaa en saa myöskään päiväuniaikaan kuin äärimmäisen harvoin esikoisen leikkiessä naapurissa. Kuusivuotias osaa kuitenkin jo viihdyttää itseään, niin että voin tehdä omia juttuja. Tällä omalla ajalla yleensä musiikin kuuntelun ohessa
- luen
- neulon tai ompelen
- leivon
- pesen pyykkiä
- nukun

Oikeasti omalla ajallani tykkään
- tavata ystäviä
- käydä ihan yksin kahvilassa, juoda erikoiskahvia ja lukea tuoreita lehtiä
- käydä kampaajalla. Tätä harrastin säännöllisesti ollessani vielä töissä. Nyt olen pitkästä aikaa saanut taas varattua ajan, jee!
- käydä neuletapaamisissa. 
- pyöräillä yksin kuunnellen lempimusiikkiani. Tämä on yksi syy miksi odotan jo innolla muutaman viikon päästä alkavia töitä.

Parasta arkiruokaa:

Top 5 useimmin syödyistä ja parhaiten perheelle maistuvista ruoista:
- kasvissosekeitto
- pasta bolognese
- uunikala
- nyhtöpossu
- itsetehty pizza

Minun aiheeni ovat
parasta talvessa
lempileivonnaiseni
kauneinta kotona
sekä mukavinta omalla ajalla
ja vielä lastenkirjasuosikit

Haastan mukaan
Babiator
Musta Lampas
 Puistolassa
Arkirakkaus
Mamin aarteet

7 kommenttia:

 1. Täytyy perehtyä tähän ajan kanssa, kiitos haasteesta :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanista vastauksista :)! Minä ihan hykertelin täällä, olit selvästi pohtinyt näitä ja nähnyt vaivaa <3. Erityiskiitos ruokavinkeistä: ensi viikolle poimin ainakin kasvissosekeiton meidän ruokalistalle :).

  Mukavaa sunnuntaita teille, nähdään ensi viikolla :)!

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Taidanpa perehtyä tähän jossain vaiheessa oikein ajan kanssa. Olen aika vähän kertoillut itsestäni blogissa, mutta ehkäpä tätä kautta raottelen pitkästä aikaa lisää :)

  VastaaPoista
 4. Mukana ollaan , koitan väsätä pian :) Kiitos.


  Niin ja ihana juttu sinulla :) Allekirjoitan monta arjen pelastajaa :))

  VastaaPoista
 5. Uuu, pitääpä pohtia. Hetkonen, oliko niitä viisi aihetta?

  VastaaPoista
 6. Hupsista, laskuvirhe, nyt on viisi aihetta :D Kivaa että lähdette mukaan.

  Juuli tämä oli yllättävän haastavaa mutta silti tosi kivaa :) ensiviikolla nähdään!

  VastaaPoista
 7. Olipa sun vastauksia hauska lukea! :) Mä luin lasten kanssa kotona ollessa ne pari kirjaa mitä niiden vuosian aikana sain loppuun, nimenomaan vessassa. Sivu kerrallaan, mutta ah sitä omaa aikaa :D Mikään kauhean monimutkainen juoni ei tuolla taktiikalla oikein toimi... karttapaita ja tuo marimekko löytyy meidänkin pojalta ja on mun suuria suosikkeja :)

  Kiitos haasteesta! Yritän toteuttaa, kunhan saadaan lapset terveiksi. Pienten flunssa vie vähillä yöunilla omat voimat, niin ettei oikein blogitekstit irtoa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...