tiistai 4. helmikuuta 2014

Viikonlopusta selvitty!

Mies oli viikonlopun työpaikan virkistysreissulla ja me neljä keskenään kotona. Tätä olen kauhulla pelännyt jo pitemmän aikaa. A: n ollessa pieni mies joutui tekemään paljonkin reissutöitä. Pahimmillaan olin yli neljä kuukautta arkiyksinhuoltajana. Arki ei sujunut yhtään, lapsi nukkui huonosti, söi huonosti, kiukutteli ja ikävöi, olipa hän reissun aikana puolivuotias tai kolmivuotias. V: n syntymän jälkeen reissuja ei onneksi ole ollut ja ne pari kertaa kun mies on ollut viikonlopun pois, meillä on ollut joku kaverina kotona tai olen matkustanut lasten kanssa mummolaan. Nyt päätimme kuitenkin jäädä kotiin.


Päätin ottaa positiivisemman asenteen ja muuten mennä siitä missä aita on matalin. Emme tee mitään ylimääräistä. Loppujen lopuksi kaikki sujuikin aika hienosti. Ehdin tehdä itse ruokaa, vaikka olin henkisesti varautunut joko soittamaan pitsataksin tai raahaamaan porukan läheiselle Heselle. Aamut olivat pitkiä ja laiskoja ja pukeudumme vasta lähempänä puolta päivää, mutta mitä sitten. Ulkoillakin jaksettiin joka päivä, kiitos ystävän lapsineen, joka sai kannustettua meidät liikkeelle.


Tottakai lapsilla oli isiä ikävä ja se näkyi ylimääräisenä kitinänä ja kiukutteluna, mutta nukkumaan mentiin nätisti, ruoka maistui normaalisti ja isommilta ongelmilta vältyttiin. Vauva tosin heräili normaalia tiheämmin öisin, mikä väsyttää minua edelleen. Aamut olivat kuitenkin pitkiä ja leppoisia. Köllöteltiin, luettiin, pompittiin sohvalla ja luettiin nettihesarin sarjakuvia.


Riehuntakuvien siivittämänä on kuitenkin todettava, että ehkä tää on niitä harvoja asioita jotka ovat itseasiassa jopa helpompia kolmen kuin yhden lapsen kanssa. Lapset tuntuivat rauhoittavan toistensa ikävää ja normalisoivan toimintaa. Viikonloppu oli rankka, kun yritin yksin ehtiä tehdä kaiken, niin rankka että vasta tänään oli aikaa esim. kirjoittaa tämä, mutta kuitenkin tosimukava ja leppoisakin.

3 kommenttia:

  1. Näyttää hauskalta :) meidän pitää kyllä kanssa kokeilla tota, ei tekisi kyllä pahaa myös äidin välillä riehua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...