tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kahvihifistelyä

Melkein kymmenen vuotta sitten maistoin ensimmäisen kerran kahvia jota saatoin juoda. Mieheni tutustutti minut, kahvininhoajan, mochaan. Kolmisen vuotta sitten huomasin tilaavani kahvilassa useammin cappuccinon tai latten kuin teen. Mies alkoi valittaa kun yhä useammin maistoin hänen kupistaan kotona. Vajaa vuosi sitten havahduin keittämästä kahvia itselleni ollessani yksin kotona.


En ole koskaan ollut kahvinjuoja, teetä sen sijaan olen juonut lapsesta saakka. Opiskeluaikoina sitä meni useampi pannullinen päivässä. Olen kyllä aina pitänyt jauhetun kahvin tuoksusta, mutta itse juomasta en ole välittänyt. Kolmatta lasta odottaessa sain vinkin kahvin verenpainetta nostattavasta vaikutuksesta ja aloin juoda sitä lääkkeeksi aivan liian matalien paineiden hoitoon (ihan lääkärin kannustuksella). 


Meillä on melko kattava kahvinkeitinkokoelma. Uusin tulokas on Chemexin lasikeitin. Sen lisäksi että keitin on kaunis, sillä saa hyvää kahvia. Perussuodatinkahvia meillä ei juoda "kuin anopin kyläillessä", kuten mies tuumi, vaan mies on vienyt homman niin pitkälle, että ostaa hyviä papuja ja jauhaa ne itse. 


No edelleen juon kahvini runsaan maidon kera ja maustan sokerilla, mutta huomaan juomani kotonakin useammin kahvia kuin teetä. Töissä valitsen edelleen mieluummin teen kuin kahvin. Sitä suodatinmyrkkyä en kykene juomaan. Kahvihifistelijä, omalla tavallani ;)

Olenko minä ainoa äiti joka on oppinut kahvinjuonnin vasta kolmikymppisenä?

12 kommenttia:

 1. Vau, minä en vieläkään ole oppinut juomaan kahvia. Teetä edelleen juon ja useita kuppeja päivässä. Kahvi tuoksuu mahdottoman hyvältä mutta maku on jotain kauheaa. Pitääpä kokeilla tota sun kertomaa kahvia josko minustakin kehkeytyisi kahvin ystävä :) -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mochalla on hyvä aloittaa, se kun sisältää kahvia ja suklaakastiketta :D

   Poista
 2. Laitoin sinulle haasteen, haaste löytyy blogistani :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon 31 ja kuppiakaan ei ole vielä mennyt ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, en siis ole viimeinen ;) Juotko teetäkään

   Poista
 4. Mä join kahvia joskus, mutta jätin sen kun mun kroppa ei tykännyt. En siis osannut juoda hillitysti vaan otin överit ja sit tärisi kädet ja sydän pomppi :D
  Toista odottaessani keitin mielelläni kahavit toisille, se tuoksu oli ihana!
  Nykyään juon vahvaa teetä, mutta pannullinen sitä aiheuttaa ihan samat oireet ku useampi kuppi kahvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teessä on yllättävänkin paljon kofeiinia lajista riippuen. Minullakin tuli juotua teetä aiemmin ihan överimääriä. Kahvia onneksi vain pari kuppia päivässä.

   Poista
 5. En juo kahvia, mochasta tulee mieleen vaan Frezza mocha jossa kahvia ehkä 5% :D Se on siis hyvää :D En ole siis koskaan tykännyt. Sen sijaan 2,5v. joisi kahvia mieluusti, kuitenkaan ei enempää saa sitä kuin silloin tällöin pikkulirun mukin pohjalta ;)

  Tuo kahvipapujen jauhaminen on vissiin nouseva trendi, meilläkin mies nykyään jauhaa aina kahvinsa itse ja tartutti tavan myös minun vanhempiin. Melkosta hifistelyä vaikka onko se sitten verrattavissa siihen että itse suosii irtoteetä pussien sijaan... tosin en kuitenkaan silppua teetä itse jostain kokonaisista lehdistä tms ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä kahvilan mocha, mutta runsaasti suklaata siinäkin. Minäkin suosin irtoteetä. En ole osannut ajatella sitä hifistelyä kun olen tehnyt niin lapsesta asti :)

   Poista
 6. Minä opin juomaan kahvia toisen lapseni syntymän jälkeen. Aluksi puolet kahvia, puolet maitoa. Nyt menee jo suhteessa 2:1. Kahviharrastukseni on ehkä kolme kuukautta vanha ja ikää minulla on 32. Äitini aivan äimistyi, kun isäni kertoi hänelle minun juoneen kotonani puoli kuppia kahvia :)

  T: virna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella että minunkin vanhempani hämmästyisivät :D

   Poista
 7. Mäkin opin viime kesänä ;D Syksyllä join enemmänkin, mutta nyt taas jättänyt väliin. Tykkään (maidon kera), mutta en silti himoitse. Aiemmin join aina espressot ruoan päälle kun oltiin jossain etelä-euroopassa matkalla (eli n. kerran vuodessa), mutta en muuten. Meilläkin mies ostaa irtopavut ja enimmäkseen keittelee perkolaattorilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...