torstai 17. huhtikuuta 2014

Meidän Ikeat- eli kierros kotona

Petra haastoi laskemaan ja kuvaamaan kodin Ikeat. Voi apua, oli ensimmäinen ajatus. Onhan noita kertynyt sinne tänne. Aiemmassa kylpyhuonepostauksessa näkyi siellä majailevat Ikeat: pyykkikori, korokejakkara, naulakot ja itse tuunattu lääkekaappi. Lähdetään siis sieltä eteenpäin.


Eteisen seinää koristaa kolme pyöreää magneettitaulua. Meillä unohtuu niin herkästi kaikki tärkeät lippulappuset, että ne on säilytettävä eteisessä, ainakin ne seuraavana päivänä tarvittavat. Lisäksi tauluja koristaa usein lasten piirustukset. Alimmainen on varattu lasten magneettileikeille, vaikka näköjään ne joskus livahtavat ylemmillekin.

Eteisen  peili ostettiin ystävältä muuton tieltä. Tammiset kehykset sulautuvat mukavasti ulko-oven väriin ja käytännöllisyydessään pitkä ja kapea peili on huippu.


Olohuoneesta löytyy Ikean hyllykkö. Olen todella tykästynyt tuohon malliin. Kaunis ja käytännöllinen, ja hyllylevyjä vaihtamalla tai tuunaamalla saa ilmettä muutettua helposti. Puhumattakaan hyllyillä majailevasta tavaroista. Lähes kaikki laatikot ovat myös Ikeasta, vanerista kuvioin itse kontaktimuovilla. Ikean laatikoita löytyykin meiltä valtaisa määrä eri huoneista.

Pienissä tiloissa on käytettävä mielikuvitusta. Ruokailutilan seinäkkeeseen kiinnitettiin kaksi hyllyä joista toisella säilytetään kirjoja ja toisella vaihtuvaa näyttelyä lasten askarteluja. Varsinaiseen kirjahyllyyn meillä ei ole nyt tilaa ja niinpä tämän hyllykön alla on iso kori kirjoja varten.


Verhot ovat Sofia- kankaasta ommellut. Valkoisia ruukkuja ja kynttilänjalkoja löytyy enemmänkin. Musta-valkoisuus pienillä väriläiskillä miellyyttää silmääni.


Suurin huonekaluostos Ikeasta on ehdottomasti tämä Mandal-sänky. Se valittiin lähinnä noiden sängynaluslaatikoiden vuoksi, mutta kyllä se miellyttää silmää aina vain enemmän muutenkin. Sängynpäädyn teimme itse pari vuotta sitten vanerista ja verhoilukankaasta, kun sänky näytti jotenkin alastomalta ilman. Nyt olen miettinyt sen poistamista taas. Yöpöytänä on pino Kassett- laatikoita. Sisään mahtuu iso kasa tavaraa ja kaksi pinossa tekee jo näppärän yöpöydän.


Myös makuuhuoneesta löytyy hyllykkö. Tarkoitus olisi maalata nämäkin hyllyt, mutta väri on vielä päättämättä. Toistaiseksi se tuntuu kivalta näin.


Lastenhuoneessa majailee Hemnes. Tähän tuunasimme pastellisävyiset vetimet harjanvarresta. Edellisen kerran vetimiä muokattiin täällä. Tykkään Ikean tuotteiden tuunausmahdollisuuksista. Hiukan maalia tai kontaktimuvia ja vanerilaatikosta tuleekin ihan uuden näköinen. Nuppeja muokkaamalla saa tusinalipastostakin kivan. Niin ja onhan tuo auto ja kehyskin sinikeltaisesta.

Ihan kaikkea en kuvannut. Lakanoita riittää jokaiseen sänkyyn, astioitakin on jokunen, samoin koristetyynyjä, kehyksiä ja leluja. Parvekkeella odottelee uutta sijoituspaikkaa yksi pöytä ja kaksi penkkiä.

Minulla on viha-rakkaussuhde Ikeaan. Toisaalta ärsyttää suunnattomasti niiden yleisyys. Samat hyllyköt löytyy kavereilta ja sukulaisilta ja niin kuin se ei riittäisi jopa televisio- ohjelmista. A huomasi viimeksi samanlaisia sohvatyynyjä jossain espanjalaisessa ohjelmassa. Toisaalta tykkään Ikean hinta-laatusuhde- ideologiasta. Isoina massoina tuotettaessa saadaan edullista, mutta silti laatu voi olla hyvää. Mieheni ei siedä lastulevyä ja yllättävän usein parhaat puiset vaihtoehdot löytyvätkin juuri Ikeasta. Esim. lipastoa etsiessä kaikki muut huonekaluketjut tarjosivat ainoastaan lastulevyä ja vieläpä todella kalliilla hinnalla. Ikeasta löytyi useampikin puinen malli ja kohtuullisella hinnalla. Kierrätettävyyskin on yllättävän hyvä. Meillä on pari käytettyä juttua ja kummasti nuo kelpaavat eteenpäinkin.

Seuraavaksi olisi kiva nähdä mitä löytyy Juulilta ja Kukalta. Uskallatteko lähteä mukaan?
6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja tyylikästä Ikeaakin :)

  VastaaPoista
 2. Hei tosi kiva kun osallistuit Tosi kivoja juttuja on teille kertynyt ja ihanasti olet ne teille asetellut. Noista magneettitauluista mä nyt kiinnostuin, mites ne onkin jääneet huomaamatta... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosi kiva, tosi kiva - yritän opetella jotain muita sanoja seuraavaksi kerraksi ;)

   Poista
  2. No mutta tosi kiva kun kommentoit ;) Nuo magneettitaulut on kyllä minustakin kivat ja ennen kaikkea kätevät :)

   Poista
 3. Natiseeko Mandal sängynrunko? Meillä Hurdal natisee, vaikka kuinka kevyesti yrittää kääntää kylkeä :(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...