sunnuntai 4. toukokuuta 2014

7 kk ja kiinteitä eväitä


 7 kk täynnä. Kuukaudessa on tapahtunut hurjasti kasvua. Nyt tyttö nousee jo kontilleen heijaamaan itseään. Taaksepäin on liikuttu jo jonkin aikaa ja vappupäivänä keksittiin eteenpäin liikkumisen taito hupaisasti matelemalla.


Kiinteitä tyttö syö jo päivittäin pari annosta päivässä joko kasviksia tai hedelmiä. Nyt tuntuukin että on aika säännöllistää ateriarytmiä kahteen kasvisateriaan ja yhteen hedelmäateriaan, ennen kuin aloitetaan lihaa tai viljoja.
 

Keitinkin tänään isomman satsin soseita. Sormiruokailu ei ole meidän lapsilla onnistunut heti ensiruoista lähtien, vaan olemme aloittaneet perinteisesti soseilla ja lisäksi annettu käteen kurkkua, omenaa, avokadoa, banaania tai maissinaksuja.


 Näillä eväillä mennäänkin taas useampi päivä. Nuo Aventin rintapumppua varten hankkimani purkit ovat tosi käteviä soseidenkin pakastukseen. Hedelmäsoseita en sen sijaan viitsi tehdä itse, niitä kun saa kätevästi lisäaineettomina kaupastakin, kun ei hedelmiä kotimaisina tähän aikaan vuodesta muutenkaan saa.


Neuvolasta suosittelivat aloittamaan pikkuhiljaa proteiinien lisäämistä. Lihaa, kalaa, munaa, palkokasveja, tofua? Millä te olette aloittaneet?

4 kommenttia:

 1. Meillä on aloitettu lihalla :). Molempien kanssa jo ennen puolen vuoden ikään, kun kasvu oli hitaanpuoleista. Olen kyllä muutenkin antanut rohkeasti uusia makuja/ruoka-aineita ja myös aterioiden määrä ollut meillä jo aika pian se viisi per päivä. Mielenkiintoista aina lukea, miten muilla menee :).

  Ja ihana seitsenkuinen siellä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas olemme olleet tosi varovaisia kiinteiden kanssa kun ne ovat tuntuneet aiheuttavan vatsavaivoja ja molemmilla isommilla kasvu on hidastunut selkeästi kiinteiden aloittamisen jälkeen. A:lla varsinkin kasvu melkein pysähtyi ja molempien kanssa imetys on takunnut myös tässä 7 kk iässä. Kiva kuulla päinvastaisiakin kokemuksia.

   Poista
 2. Aijai, muistoja noista purkeista sun muista :) Meidän keskosena syntyneellehän aloitettiin kiinteät jo 3kk iässä, ensin kasviksia ja hedelmää ja sitten jo heti lihaa. Nopeasti se silloin eteni ja onneksemme mitään allergia-ongelmia ei ollut eikä ole edelleenkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään ole allergioita kenelläkään ilmennyt. Ehkä me vain olemme turhankin varovaisia :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...