sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivä


Kuudes äitienpäiväni. Lahjoja ja laatuaikaa. Esikoista odottaessa ajattelin että vauva-aika olisi se vaikein ja sen jälkeen vain jatkettaisiin kuin juna tasaisesti eteenpäin toivoen että saisimme ohjattua lapsesta kunnon kansalaisen. Ei ne hankaluudet ole mihinkään kadonneet. Esikoinen osaa yllättää aina vain uudelleen ja uudelleen uusilla kehitysvaiheilla, reaktioilla ja muutoksilla. Äitiys ei ole helppoa, mutta ei varmasti ole myöskään helppoa olla esikoinen. Liian usein tulee pidettyä häntä paljon isompana kuin tuo pieni tyttöni onkaan. Liian usein hän jää vähemmälle huomiolle ihan vain koska pienemmät vaativat perushoitoa niin paljon enemmän.Toisen ja kolmannen lapsen kohdalla osaa uusiin vaiheisiin asennoitua rennommin. Niihin ehtii varautua ja valmistautua, sekä tietää mitä on tulossa sen jälkeen. Tietää että se on vain vaihe. Esikoisen kohdalla miettii aivan liian usein olemmeko menneet ihan metsään, kun lapsi kiukuttelee emmekä ymmärrä. Vasta jälkikäteen tajuaa, että se oli vain vaihe joka olisi voinut mennä nopeammin ja helpommin ohi, jos itse olisi suhtautunut tilanteeseen paremmin. Esikoisella on rankka rooli opettaa minua äidiksi. Osaanko olla hänelle se maailman paras äiti? Osaanko olla sopivan jämäkkä, mutta myös sopivan rento ja ennen kaikkea hauska? Muistanko nauraa hänen kanssa riittävän usein? 

Näillä mietteillä vietin äitienpäivää erityisesti esikoisen kanssa touhuten. Kävimme elokuvissa kahdestaan, pelasimme kimbleä, pidin sylissä, kutiteltiin, höpöteltiin ja halailtiin. Niin ja naurettiin.

Oikein hyvää äitienpäivää! <3 p="">

3 kommenttia:

 1. Samoja asioita mietitään usein täällä... Ihanaa äitienpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa huono omatunto ja riittämättömyys olla kaikkien äitien murheena jossain määrin :)

   Poista
 2. Meillä samat mietteet. Mieskin totesi taannoin, että potee huonoa omaatuntoa siitä, että saatiin isosiskolle pikkusisko, kun mainittu isosisko on niin onneton ja jää vaille huomiota. Tilannetta ei helpota se, että pikkusisko on aurinkoinen ja itsenäinen, kun taas isosisko on aina roikkunut tiiviisti lahkeessa sekä henkisesti että kirjaimellisesti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...