maanantai 5. toukokuuta 2014

Pieniä ompeluja

Harmillisen vähän ehdin nykyään ommella. Monenlaista on suunnitteilla ja leikattuna, aloitettunakin, mutta valmista syntyy hyvin hitaasti. Sen kerran kun päivällä olisi hetki aikaa, tuntuu löytyvän monta tärkeämpääkin tekemistä ja illalla kun lapset ovat nukkumassa, ei enää jaksa. Eilen sain kuitenkin jotain pientä aikaiseksi (ja tänään viimein kuvattua).


Mallini uhkaa karata, mutta kestovaippa se on. Tätä on ommeltu kuin iisakinkirkkoa moneen otteeseen, välillä purkaen ja uudelleen ommellen. Nyt se on viimein valmis. Muokkasin kaavan Kestovaippayhdistyksen taskuvaipan kaavasta. Kankaat ovat vanhoja jämiä, pinnalla velouria, kiinteänä imuna bambua ja ihoa vasten coolmaxia.


Vähän matala tuosta tuli, kun yöksi tarvisi hieman lisää imua kiinteisen lisäksi, mutta malli on muuten ihan hyvä. Kamalan näköinen siitä tuli ja muutenkin ulkonäkö ja saumat meni ihan päin peppua. A tosin tuumi että eikö vaipan pidä mennäkin. Kyllä se siis käyttöön kelpaa.
 

Toinen hurja ompelus oli tyynynpäälinen. Siis kolme saumaa, hurraa. Kangas on Eurokankaasta. V:n mielestä nuo ovat muumitaloja, itse tykästyin hempeisiin pastelleihin ja harlekiiniruutuihin.


Mukavasti tuo istuu sihvan muihin tyynyihin. Kun muut tuntuvat hankkivan tänä keväänä keltaista ja muita kirkkaita värejä, minä on mieltynyt mustavalkoiseen, harmaaseen. Ripauksen puuteriroosaa hankin jo aiemmin, mutta jouduin reklamoimaan aiemman tyynyliinan. Ehkä kuitenkin vielä hitunen lisää puuteria tai minttua voisi sopia. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...