sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Ystäväpiiras



A oli lomailemassa ystäväperheemme luona maalla ja toi yllätystuliaisina nipun raparperia. Perheen äidillä ja minulla on pitkä yhteinen historia ja raparperipiirakka on kuulunut kesiimme vuosikausia. Löysin Pastellimajasta aivan ihanan reseptin hieman erilaiselle, raparperi-mascarponetortulle ja se on niin hyvä, että leivoin jo toistamiseen. Raparperin kirpeys, mascarponen pehmeys ja valkosuklaan makeus tekevät piiraasta täydellisen.


RAPARPERI-MASCARPONEPIIRAS
POHJA
n. 150g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoa
1dl mantelijauhetta
Vatkaa voi ja tomusokeri, lisää muna ja keskenään sekoitetut jauhot.
Nosta taikina jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
TÄYTE 
100g valkosuklaata
250g mascarponea
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vehnäjauhoa
Muutama raparperin varsi pilkottuna.
Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Sekoita mascarponen sekaan muna ja keskenään sekoitetut sokeri ja jauho. Vatkaa lopuksi jäähtynyt valkosuklaa täytteeseen.
Painele taikina pyöreä voidellun irtopohjavuoan pohjalle tai korkeaan piirakkavuokaan. Kaada päälle täyte ja tasoita hieman.
Kuori ja pilko raparperit (tai voi ne jättää pilkkomattakin, kuten Hanna teki) ja ripottele pinnalle. Paista piirasta noin 40 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Alkuperäinen ohje on siis Hannalta. Muokkasin ohjetta hiukan sen mukaan mitä kaapista löytyi. Mascarponen sijasta voi käyttää myös maustamatonta tuorejuustoa.


1 kommentti:

  1. Kiva jos maistui! Mulla ei oo enää yhtään raparperia, joten tuo torttu jäi ainoaksi. Tosin vielähän sitä varmasti jostain sais. Mehuakin vois tehdä..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...