keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

10 kk

Näköjään hyppäsin 9 kk kokonaan yli. Ei kyllä mikään ihme, aika menee niin nopeasti. Pikkusiskosta on tullut jo touhukas jokeltaja joka ei kauaa paikoillaan pysy. Veljen kanssa on kiva leikkiä dubloilla, junaratapalikoilla ja leikkiruoilla ja niistä saadaan jopa kiistoja jo aikaiseksi. Kova komennus alkaa jos jokin lelu jääkin veljen selän taakse ja hirveä huuto jos veli nappaakin lelun itselleen siskon käsien ulottuvilta.Viimeisen kuukauden aikana pikkusisko oppi konttamaan, mutta edelleen jos tulee kiire, mennään mieluummin matotyylillä. Polviseisontaa sohvan tai hyllyn reunaa vasten harjoitellaan, varsinkin jos jommalta kummalta löytyy jotain mielenkiintoista. kirjoja ja lehtiä on ihanaa rapistella.

Neuvolassa ihmetyksekseni vaadittiin kokeilemaan sormiruokailua. Aiemmin se ei ole tyttöä kiinnostanut tippaakaan, vaikka usein sitä olemmekin kokeilleet. Päin vastoin kosteat hedelmät ja vihannekset ovat ennemminkin olleet ällöjä käsissä. Kesän aikana niihin on pikkuhiljaa totuteltu, ja mansikat varsinkin ovat suurta herkkua. Viikko sitten ilmestynyt ensimmäinen hammas helpottaa myös syömistä. Soseruoat ja erityisesti puuro maistuu kuitenkin edelleen parhaiten. Niin ja rintamaito, onneksi kuitenkin harvemmin enää öisin.

Lähipiirissä on viime aikoina ollut useampia vauvauutisia ja pääsinkin alkuviikosta sylittelemään kaksiviikkoista suloista kääröä. Haikeus tässä kyllä tulee, kun vauva aika alkaa olla meidän perheen osalta ohi, mutta hetki vielä kuitenkin.2 kommenttia:

  1. Onpa aika tosiaan kulunut nopeasti - vaikka toisaalta kehitystä, uuden oppimista ja yhteisiä leikkejä on varmasti hieno seurata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä upeaa seurata kun pieni oppii ja oivaltaa uusia asioita.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...