maanantai 28. heinäkuuta 2014

HelleuupumusTerveisiä mökiltä! 

Mikä siinä onkin, että lapset sairastuvat aina joko pyhäpäivänä kun apteekit ja lääkäriasemat ovat kiinni tai sitten korvessa mökillä, mistä lähimpään apteekkiinkin on matkaa yli 50 km. Niin ihanaa kuin tämä helle onkin, piilee siinä myös vaaransa ja sen saimme viikonloppuna kokea. Lämpimän ja touhukkaan päivän ja hikisen yön jälkeen V heräsi ihan normaalisti leikkimään. Jo muutaman minuutin jälkeen poika alkoi itkeä ja halusi palata sänkyyn. Yövaippa saatiin pois, mutta vessaan poika ei halunnut mennä. Koko aamupäivän hän vietti sängyssä maaten lähes paikoillaan, valittaen välillä kipeää olkapäätä. Hän ei halunnut syödä eikä juoda ja loppujen lopuksi nukahti uudelleen. 

Puolen päivän aikaan aloin huolestua todella, kun poika ei edelleenkään halunnut nousta sängystä eikä huolinut juotavaa eikä syötävää. Syliin nostettaessa alkoi hirveä huuto ja lasta selkeästi sattui johonkin, hän ei vain osannut kertoa mihin. Kasvotkin näyttivät harmailta ja silmät turvonneilta. Jokainen kaksivuotiaan äiti tietää, ettei tuon ikäiselle ole normaalia maata paikoillaan noin pitkää aikaa.

Mökillä ei ollut kuumemittaria eikä mitään lasten lääkkeitäkään, joten lähdimme ajamaan lähimpään kylään niitä ostamaan ja etsimään apua. Ilmastoidussa autossa ja pakotettuna juomaan pillimehua, poika alkoi hieman virota. Puhelin löysi verkkoyhteyden ja sain googletettua oireita: helleuupumus. Lääkkeeksi suolapähkinöitä ja pillimehua ja pikku hiljaa poika alkoi virota.

Helteiden on luvattu palaavan loppuviikosta, mutta jäähdytellään hetki sateessa ja annetaan elimistön rauhoittua. Hyvää viikonalkua kaikille, muistakaa huolehtia itsestänne ja juoda riittävästi!
1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...