tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kerrostalopihan uudet asukit

Kun kotitalomme piha valmistui nelisen vuotta sitten, olin hieman pettynyt. Miksi leikkialueen reunalle laitetaan ruusupensaita piikkeineen? Miksi pensaat on valittu niin että yksi kasvoi kahdessa kesässä puolitoistametriseksi ja toinen taas valtaa leikkialuetta kasvattamalla rihmastoja maata pitkin. Miksi viidestä puusta yksi on kuusi, kolme on koivuja ja yksi on joku aronia? Kiinteistöhuoltoyhtiö on vielä sen lisäksi laiminlyönyt kasvien pienimmänkin hoidon, joten nopeasti ensimmäiset kuolivat. Reilu vuosi sitten ehdotin yhtiökokouksessa että ne kuolleet puut ja pensaat, jotka joka tapauksessa on vaihdettava, vaihdettaisiin hyötykasveihin; omenapuihin, viinimarjapensaisiin yms. Olin typertynyt kun naapurimiesten kommentti oli "no mutta mitä jos lapset vahingossa syö niitä". No sehän se pointti juuri onkin! 

Onneksi isännöitsijä suhtautui ideaan positiivisesti. Tänä keväänä hän soitti miehelleni (joka on taloyhtiön hallituksessa) ja tuumi että hankitaan sen kuolleen kuusen tilalle nyt omenapuu. Pari kuukautta meni selvitellessä kustannuksia ja lajikkeita. Viikonloppuna kaatui vielä toinenkin puu pihasta. Tänään niiden surkeiden karahkojen tilalle oli ilmestynyt kaksi komeaa omenapuun tainta.

En luota että kiinteistöhuoltoyhtiö osaisi näitä(kään) hoitaa, joten sovittiin parin naapurin kanssa jo yhdessä kastelemisesta. Naapuritalon pikkupoika ihmetteli miksi kuvaan puita ja innostui silmin nähden kun kerroin mitä puita ne ovat. "Saanko minäkin syödä niitä?" No tottakai, nämä on yhteisiä.

Pari kesää varmasti menee ennen kuin puut tuottaa hedelmiä ja todennäköisesti me emme edes asu tässä pihassa enää silloin. Mulla on kuitenkin voittajafiilis. 

4 kommenttia:

 1. Hyvä Minna :)! Tulipa hyvä mieli tästä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen ihmisen taistelu taloyhtiötä vastaan paremman ympäristön puolesta :D

   Poista
 2. Hieno juttu! Vaikka ne lapset niitä saattavatkin syödä :D Mä oon istuttanut itepaljon marjapuskia ihan tavan kukkien sekaan kun nitä on vaan niin kiva napsia siinä ohikulkiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun oli tarkoitus ostaa mansikantaimia, jotka olisin sitten syksyllä siirtänyt parvekelaatikosta kellekään mitään puhumatta tuonne pensasaitojen juuren. En kuitenkaan onnistunut löytämään niitä mistään, olin kai jo myöhässä juhannuksen aikaan. Ensi kesänä sitten ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...