torstai 28. elokuuta 2014

Me vähän pyöräiltiinMeitä pyydettiin alkukesästä mukaan kivaan proggikseen ja melkoisen hienon videon pojat saivatkin aikaan :)

7 kommenttia:

 1. Olipas hieno video? :) Tuleeko tämä johonkin vai oliko tällainen fiilistelyvideo! Hienoa laatua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä koitetaan saada lisää turisteja Ouluun eli matksilumainistarkoituksiin tehty. Kovasti kuulemma rummutetaan videoa ulkomaille parhaillaan :)

   Poista
 2. Muuten hyvä, mutta missä sun ja sun miehen kypärä on? Et kai sä oikeasti fillaroi ilman kypärää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, odotinkin tätä :D. Kuvausteknisistä syistä, mitä se sitten tarkoittaakin, meitä erikseen pyydettiin jättämään kypärät pois ja vain pikkulasten päässä pidettiin kypärät, paitsi bmx-kohtauksessa. Kyllä me käytämme kypärää lasten kanssa pyöräillessä, tosin täytyy tunnustaa että ilman lapsia liikkuessa se luvattoman usein "unohtuu".

   Poista
  2. Harmi. Se nimittäin hyppää sieltä negatiivisessa mielessä silmille. Niillä portailla taituroijillakaan ei ole. Mä ylipäätään toivoisin aikuisten käyttävän enemmän kypärää, koska ovat mallina muillekin kuin omille lapsilleen. Meidän lapsi huomaa aina kun jollain ei ole kypärää: sukulaissetä, päiväkodin täti tai satunnainen ohipyöräilijä."äiti, miks yöllä ei oo kypärää?" jaa-a, no siksi kun Se haluaa että sen pää halkeaa jos Se kaatuu, vai mitä näihin pitäisi vastata? Bmc-pyöräilijät ei varmaan olisi edes lähteneet videoon ilman kypärää, luulen mä.

   Poista
  3. Ne on samat pojat siellä portailla ja siellä radalla, eli toisissa kohtauksissa kypärän kanssa ja toisissa ilman. Kypärästä voisi kirjoittaa ihan oman postauksenkin, ei se nimittäin ole mikään pakollinen kenellekään eikä minusta pelkällä kypärän käytöllä kasvateta (vieraita) lapsia liikennekäyttäytymiseen. Päinvastoin kypärän käyttö jopa lisää onnettomuuksia tietyissä tapauksissa. Mutta tosiaan tässä videossa pointti ei ole liikenneturvallisuudessa vaan kauniissa kaupungissa jossa on hyvät kevyenliikenteenväylät.

   Poista
  4. Ei kypärän käyttö toki pakollista ole, mutta harvassa ovat varmasti he, joiden mielestä se ei olisi suotavaa. Myös lain mukaan se on suositeltavaa. Mielestäni aikuisten kypärän käyttö luo mallia lasten kypärän käytölle samalla tavalla kuin missä tahansa muussakin asiassa: kun aikuiset pysähtyvät liikennevalojen punaisiin valoihin, ovat he mallina lapsille, että näin toimitaan. Kun aikuiset käyttävät turvavyötä autossa, käyttävät lapsetkin jne. Esimerkin voimaa ei kannata väheksyä. Pienet lapset toki käyttävät kypärää niin kauan kuin vanhemmat sen heidän päähänsä laittavat, mutta jo kouluikäiset lähtevät itsenäisesti pyöräilemään ja silloin mielestäni sillä on suuri merkitys miten muut pyöräilijät ovat lapsen elinaikana toimineet ja toimivat sillä hetkellä: jos muilla ei ole kypärää päässä, on lapsenkin se vaikeampi päähänsä laittaa.

   Ja minä kyllä soisin lasteni käyttävän kypärää vielä aikuisenakin.

   Ymmärrän toki, että videon pointti oli joku muu kuin turvallinen ajokulttuuri, mutta näitäkin asioita olisi hyvä pohtia tällaisia videoita tehtäessä. Samaa kypärätöntä menoa ihmettelin kesällä Ahvenanmaan mainoskatalogeissa. En usko olevani ainoa, joka tähän asiaan kiinnittää huomiota.

   Mutta kas, tässäpä mielenkiintoinen pohdinnan aihe. Miksi pojat käyttävät metsässä kypärää mutta portailla eivät? Eikö se kuulu "koodistoon" vai mikä juttu siinä on? Tiedätkö? Maasto- ja kilpapyöräilyssähän nyt yleensäkin on aivan normi käyttää kypärää, eihän yhteislenkeille ja kisoihin edes pääse ilman.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...