torstai 21. elokuuta 2014

#luonnonkosmetiikkaa


Vaihdoin maidon ja teen luomuversioihin jo yli kymmenen vuotta sitten. Olen puhunut puhtaan ruoan puolesta vuosi kausia ja vältellyt lisäaineita, niin että miehellä on joskus meinannut mennä hermot kaupassa. Luomukosmetiikan suhteen en ole kuitenkaan vielä kovin pitkälle päässyt. Kolmisen vuotta sitten, odottaessani keskimmäistä lapsistamme, luin artikkelin deodoranttien ja antiperspiranttien vaikutuksista ihoon, hormoonitoimintaan ja imettävillä naisilla myös maitoon ja sitä kautta vauvaan. Minulla on ollut vuosi kausia ihottumaa toisessa kainalossa ja vasta silloin tajusin että deodorantilla voisi olla yhteys. Eipä sitä kyllä ollut tajunnut lääkäritkään, jotka tarjosivat kortisonia ja antibiootteja.

Aloitin siis etsimällä luomuvaihtoehtoa deodorantille. Luin Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa- kirjan ja vakuutuin että myös muut tuotteet kannattaa vaihtaa luonnonmukaismpiin. Kirjassa Noora neuvoi aloittamaan ostamalla uusia pikkuhiljaa loppuneiden tilalle, ei siis heittämällä vanhat roskiin ja heti uudet tilalle. Hän myös tuumi lohdullisesti, että jos olet löytänyt täydellisen ripsarin, ei sitä ole pakko vaihtaa mihinkään, vaan kompensoida sitten muilla valinnoilla. Tällä vinkillä olen edennyt. Kasvojen puhdistustuotteet vaihtuivat ensimmäisinä, sen jälkeen kosteusvoiteet. Vauvoille on hankittu vain luomurasvoja ja -öljyjä, tosin parhaaksi olemme todenneet ihan puhtaan kookosöljyn. Hiustenhoitotuotteiden kanssa olen sahannut edes takaisin. Tuntuu että luomuhoitoaine ei hoida tarpeeksi, eikä luomushamppoo pese riittävästi. Toisaalta niitä käyttäessä muita muotoilutuotetta tarvitsee vähemmän ja harvemmin. Pikkuhiljaa olen edennyt ja nyt olen päässyt jo meikkeihin asti. Tänään ostin jo luonnonmukaisen ripsivärin, vaikka siitä täydellisestä ei-luomusta onkin vaikea luopua. Ainakin tuo menee vararipsarina laukunpohjalla, jos ei muuten ole hyvä. 

Kasvojeni iho on paremmassa kunnossa kuin ikinä. Olen yllättynyt siitä, kuinka luonnonmukaiset tuotteet eivät tulekaan sen kalliimmiksi kuin tavalliset ja moniahan voi tehdä itsekin. Toisaalta ostin muutama viikko sitten ihan tavallisen kynsilakanpoistoaineen, kun en keksinyt syytä ostaa luomuasetonia jonka hinta oli moninkertainen tavalliseen verrattuna. Puristi en siis ole, mutta matkalla parempaan suuntaan ainakin. Sitä täydellistä, riittävän hellävaraista, mutta kuitenkin tehokasta deodoranttia en myöskään ole vielä löytänyt, mutta onneksi monta melko hyvää joilla selviää tavallisista päivistä ja joilla ihottuman, joka on tosiaan paljastunut allergiseksi reaktioksi, saa pidettyä kurissa.

Onko luonnonkosmetiikkaa teille tuttua? Suosikkituotteita ja -merkkejä kuulisin mielelläni.

6 kommenttia:

 1. Tätä oli kiva lukea ja mielelläni lukisin lisääkin aiheesta. :) Käytän luomukosmetiikkaa mahdollisuuksien mukaan, eli budjetin rajoissa. Pikkuhiljaa olisi tarkoitus siirtyä yhä enemmän luomuun. Vartalovoiteena käytän pääasiassa manteliöljyä. Kasvonaamiota teen usein itse. Onneksi luonnonkosmetiikassakin on nykyään paljon vaihtoehtoja, ja niitä edullisempiakin vaihtoehtoja.

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Totta, vaihtoehtoja on paljon ja jopa marketeista nykyään löytyy.

   Poista
 2. Kiinnostavaa.. Jäin miettimään tuota kookosöljyä. Kävisiköhön se atopiseen ihoon? Hirvittää laittaa lapselle kortisonia kun iho
  Menee huonoksi. -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, tiedän muutamia jotka ovat saaneet avun ja itsekin hoidan ihottumaa sillä. Ainakin on täysin vaaraton kokeilla.

   Poista
 3. Minäkin myös yritän löytää luomuvaihtoehtoja. Esim Dermosililla on useampia eco-tuotteita ja hintakaan ei ole paha. Rasvat, kasvonaamiot, puhdistustuotteet on ollut helppo vaihtaa luomuun. Mutta ne deodorantit sitten... Olen kokeillut kolmea merkkiä ja yksinään niistä ei vaan ole tarpeeksi tehokas pyöräilevälle sairaanhoitajalle :(

  elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaanpa tää asiaksi seuraavan kerran kun tuut käymään ja vertaillaan kokeilemiamme. Sinä voisit antaa mulle niitä kynsilakkavinkkejä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...