sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kahdenkeskistä aikaa

Instagramista ehkä huomasittekin että vietimme viikonlopun Rovaniemellä mummolassa. Lapset touhusivat mummon ja papan kanssa, kierreltiin kaupungilla, kuitattiin univelkoja ja syötiin hyvin. Mukavan rentouttava viikonloppu huipentui kahdenkeskiseen iltaan miehen kanssa elokuvissa. Edelliskerrasta onkin jo yli vuosi aikaa, kun viimeksi olemme ihan kahdestaan jotain tehneet. Meillä kun isovanhemmat asuvat kaukana, ei lapsenvahteja hirveästi ole. Aiemmin olemme useinkin Rovaniemellä ollessamme keksineet jotain kahdestaan, mutta vauvaa en ole raskinut jättää vielä aiemmin hoitoon. Nyt hänkin nukkuu täydet yöt ja kun äitini vielä tuumi, että jos hän nyt sattuu huutamaan, niin mitä sitten, emme epäröineet. Elokuvaksi valikoitui Vadelmavenepakolainen. Suosittelen!

Jos totta puhutaan, niin suurempi este kuin lastenvahtien puute kotona, on ollut minun arkuus jättää lapsia hoitoon. Vauvoja varsinkaan en ole edes miettinyt jättäväni, isommat kun eivät ole pulloa huolineet ja tämä kolmaskin tuntuu olevan niin meissä kiinni. Muutaman kerran äitini on tullut meille viikonlopuksi niin että olemme etukäteen jo sopineet meidän menevän johonkin rientoon. Lasten kummit ovat myös moneen kertaan tarjoutuneet avuksi. Toisaalta useimmilla näillä paikallisilla hoitajilla on itselläänkin lapsia, joten tuntuu että aiheitamme vain lisärasitusta. Vanhempainiltoja, lääkärikäyntejä ja vastaavia varten olemme kyllä pyytäneet ja saaneetkin apua, mutta kun kyse on ihan vain omasta vapaa-ajasta kynnys on tosi korkea edes kysyä. Varsinkin pienimmän kummit ovat kyllä ansiokkaasti ottaneet välillä ainakin jonkun lapsista heille leikkimään. He kun asuvat ihan lähellä, on lasten omat kyläilyt onnistuneet helposti. Olenkin saanut esim. siivota rauhassa tai käydä kaupassa itsekseni. 

Vaikka me mielellämme teemmekin juttuja yhdessä, enkä koe että lapset mitenkään rajoittaisivat tekemisiä, kieltämättä viime aikoina on tuntunut että sitä kahdenkeskistäkin aikaa kaipaisi. Sillä tämä tuntuukin niin isolta jutulta, että blogiinkin kirjoitin. Ensimmäinen hääpäivämme lähestyy ja harkitsen jopa yönyli poissaoloa lasten luota. Ehkä, jos raskin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...