sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Nirson tytön kenkävalinnat

 Viimeisetkin talvivaatteet kaivettiin tänään varastosta. Tarkoituksena oli kyllä vain etsiä pipot ja rukkaset, mutta tulikin käytyä koko varasto läpi. Uusia ei ole tälle talvelle juurikaan ostettu, vaan lapsille menevät kevään alesta ostetut toppavaatteet ja muuten pärjätään kierrättämällä sisarukselta toiselle. Ainoastaan A tarvitsi uutta, nimittäin kenkiä.


Kenkien osto on muuttunut haastavaksi lapsen kasvaessa. Ensinäkään mikä hyvänsä ei kelpaa, ja niinpä viime talven lapsi kulki pelkästään yhdillä kengillä, kun ei toiset äidin tuomat kelvanneetkaan. Tänä vuonna kengät on valittu lapsen kanssa yhdessä. Toinen juttu on kenkien kuluminen. Aktiivinen lapsi saa kengät rikki jopa viikossa, jos ei ole tarkkana laadun kanssa. Nahka on aina hyvä materiaali, mutta pahimpaan rymyämiseen kumikärkiset ovat parhaat. Kenkien puhkikulumista ehkäisee myös se, että kenkiä on useammat kuin yhdet ja ne saavat välillä hieman levätä kun toiset ovat jalassa.
Ensi talveen varauduttiin kolmilla kengillä. Nahkaiset nilkkurit ovat Melania- merkkiset. Niissä on keinukuituvuori, joten ne sopivat hyvin jo näihin keleihin, kun aamulla on pari astetta pakkasta, mutta iltapäivällä ollaan jo plussan puolella. V sai samanlaiset mustana. Sorelit ovat olleet menestys tytön käytössä jo kolme aiempaakin talvea. Sopivan lämpimät näyttipä mittari sitten +3 tai -30, pitävät täydellisesti vettä ja kestävät kovemmatkin rymyämiset. Nahkaiset saappaat ovat Bisgaardilta ja aidon villauoren ansiosta uskon niiden olevan todella lämpimät kovemmillakin pakkasilla. Tosin ei ne kuulemma liian lämpimät olleet -1 asteessakaan, kun tyttö ne väen vängällä halusi jalkaansa jo nyt.Joko teillä on talvivarusteet kasassa?

6 kommenttia:

 1. Olin eilen meidän esikoisen kanssa kaupungilla ja hänellä oli päällä juuri tuo sama ruskea panda-takki, nuo samat kengät ja farkut. :)

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää A:n kenkäarsenaali :)! L tarvis myös jotku tuollaiset nahkaiset nilkkurit/saapikkaat stylempään menoon, mutta hitsi kun en raaski ostaa :/. S:lle ostin Annen pojan vanhoja kenkiä ja hänellä onkin hyvät kenkät menoon kuin menoon. On tämä talveen varustautuminen vaan kallista!

  VastaaPoista
 4. Rahaa kyllä paloi, mutta olen huomannut että se kannattaa kun on noita joille kierrättääkin useampi. Nuo nilkkurit oli alle viiskymppiä stockalla, mielestäni ihan kohtuuhintaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, laatuun kannattaa satsata, ja eipä tosiaan sitten tarvitse kuin sille vanhimmalle ostaa uutta :). Ja eipä ole nilkkurit pahanhintaiset, tosin nuo Bisgaardit on kyllä ihan vähän ihanammat ;).

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...