sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ensimmäinen adventti ja pimeääkin pimeämpi marraskuu


 Tämä on ollut ihan luokattoman synkkä marrskuu säiden suhteen. Lunta ei ole yhtään, taivas on tasaisen harmaa eikä aurinko tunnu nousevan enää ollenkaan. Marraskuu on yleensäkin jokseenkin synkkä kuukausi, mutta tänä vuonna vie normaaliakin ankeampi. Aamulla saa polkeä töihin pilkko pimeässä ja kun töistä lähtee kolmen jälkeen, on polkupyörän lamppu sytytettävä taas. MIten te kestätte tätä? Kotona yritän torjua pimeyttä kynttilöillä. Ne palavat lähes aamusta iltaan ja hienosti ovat lapsetkin oppineet niitä varomaan. Ruokapöydän ääressä kynttilöiden sytyttäminen on ollut merkki siitä, että on aika rauhoittua ja tuntuu että ruokailuhetket ovat olleetkin viimeaikoina rauhallisempia.


Kynttilänjalkakokoelmani on aika laaja, tai ainakin mies huokailee välillä kuinka suuren laatikon nuo vaativatkaan. Suurin osa on kyllä joko lahjaksi saatuja tai sitten kirpputorilta, muutamaa Ikea -yksilöä lukuunottamatta. Kynttilät ovat lähes aina valkoisia, en ole oppinut käyttämään muun värisiä.


Iittalan Nappulat ovat kyllä ehdottomasti suosikkini. Sain ne vuosi sitten joululahjaksi eikä niitä ole vielä piilotettu kertaakaan kaappiin, vaan ovat saaneet olla esillä koko vuoden. Ensimmäisen adventin kunniaksi sytytimme koko joukon kynttilöitä ja lisäksi asensimme pari sähköistä valosarjaa. Toivottavasti lunta saataisiin pian, vai mitä? Joulunodotus alkakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...