lauantai 29. marraskuuta 2014

Häntä pystyyn, eli kissoja ja koiria Oulun taidemuseossa
Yskän vuoksi jätettiin vauvauinnit tänäänkin välistä ja kun sää jatkuu sateisen harmaana ei ulkoilukaan innosta. Oulun taidemuseossa on kissa ja koira-aiheinen näyttely, nimeltään Häntä pystyyn- terveisin kissat ja koirat. A on kysellyt jo pidemmän aikaa voitaisiinko mennä katsomaan, taidemuseo kun on meidän päiväkotimatkan varrella ja näyttelyjuliste pihalla on kiehtonut tyttöä. Olemme tarkoituksella säästellen käyntiä tällaiseen synkkään ja toimettomaan päivään ja tänään tuntui olevan juuri sopiva.

Näyttely ei varsinaisesti ole lastennäyttely, osa teoksista on jopa aika rajuja lapsille, mutta hyvin se sopii silti koko perheelle. Lapsen mielikuvitus ei halua eläimille pahaa, joten keinutuolin jalan alla lymyävä kissanpentu ei lapsen mielestä ollut vaarassa, vaikka aikuisella se ensimmäisenä olikin ajatuksena. Samoin lapsi näkee vain suloisen koiran naaman teoksessa nimeltä Mopsi manalassa, aikuiselle nimi ja kuvan väritys tuovat ihan muuta mieleen. Itse pidän juurikin tällaisista näyttelyistä, joissa on paljon nähtävää lapsille, mutta pureskeltavaa myös aikuiselle.

Työpajatila on varattu lapsille ja siellä pääseekin sekä leikkimään leikkieläinten kanssa että myöskin leikkimään itse. Näyttely on avoinna tammikuun neljänteen päivään, joten suunnataan sinne vaikka joulun välipäivinä.

4 kommenttia:

  1. Mekin on käyty tuolla, ja kolmevuotias kyselee kovasti, koska mentäis uudelleen. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kivalta, pitääpä käydä meidänkin :).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...