maanantai 15. joulukuuta 2014

Kauniisti kotimainen- kukkalahjoja ystäville


Lapsena äitini osti viimeiseltä kauppareissulta ennen joulua hyasintteja. Niiden tuoksun levittyä kotiin, tiesin joulun tulleen. Edelleen hyasintin tuoksu on minulle tärkeä joulutuoksu ja ostan niitä kotiin jouluksi.


Olemme sopineet ystävieni kanssa, että ostamme joululahjoja vain lapsille. Sanattomasta sopimuksesta olemme kuitenkin lahjoneet toisiammejoko aineettomilla tai pois kuluvilla lahjoilla. Kukat ovat minusta ihana lahja ja tänä jouluna lahjon ystäviä hyasinttiasetelmilla (kannattaa tosin muistaa että hyasintti ei voimakkaan tuoksunsa vuoksi sovi lahjaksi astmaatikoille!). Kukka itsessään on jo kaunis kuin koru herkkien pienien kukkiensa ansiosta. Kauniilla ruukulla ja muutamalla pienellä joulupallolla saa jo yhdestäkin kukasta sievän lahjaksi kelpaavan asetelman.


A innostui koristelemaan (äidin avustuksella, myönnetään) satumetsäasetelman. Joulukoristelaatikosta löytyi sieniä ja käpyjä ja lelulaatikosta jääkarhuemo ja pentu, joilla metsä valmistui. V halusi lisätä pari karkkitankoa ja palloa ja niin asetelma oli valmis. Tämä taitaakin jäädä meille kotiin.

Saapa nähdä kuinka pitkään jääkarhunpentu saa rauhassa kävellä ruukun reunaa, ennen kuin lapset taas nappaavat sen leikkeihinsä. Epäilen ettei kovinkaan kauaa ;)

Yksinkertaisimmillaan koristeeksi riittää pala kaunista paperia kukkien ympärille pyöräytettynä. Paperin ympärille kiepautin kumilenkin ja päälle solmin vielä kankaista lahjanauhaa. Valmis paketti Pikkusiskon kummeille naapuriin.

Mukaan kannattaa liittää vielä hoito-ohjeet tai linkki mistä ohjeet löytyvät. Hyasintti on kyllä todella helppohoitoinen, kastellaan vain niukasti. Jos hyasintin haluaa kestävän pidempään, kannattaa se siirtää yöksi viilempään. Ja jos vielä kestävämmän haluaa, voi kukkien lakastuttua sipulin kuivattaa ja istuttaa seuraavana syksynä pihalle.

Haluan antaa ystävilleni ekologisesti ja eettisestikin kestäviä lahjoja ja ykköskriteeri minulle kukkien hankinnassa on kotimaisuus. Suosinkin usein lähipuutarhoja kukkien hankinnassa. Varmuuden kukkien 100% kotimaisuudesta saa ostamalla sirkkalehti- merkittyjä kukkia.

www.blogirinki.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...