sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Superhelppo tyllihame - tutorial

 
Superhelppo tyllihame herätti niin paljon kysymyksiä, että nyt seuraa lyhyt tutorial kuinka se oikein syntyi.
 
Tarvitaan siis tylliä, kuminauhaa ja sakset, sekä hiukan lankaa ja neula. Kangamääristä esitettiin useampikin kysymys ja sitä onkin hankala arvioida. Tähän hameeseen tylliä meni noin 2,5m, mutta tyllin määrää pitäis oikeastaan laskea enemmänkin suikaleina kuin metreinä. Minulla oli käytössä kolmea eri tylliä, joista jokainen oli hieman eri levyistä, minkä vuoksi jokaisesta palasta tuli eri määrä suikaleita. Tähän hameeseen meni noin 100 suikaletta. Jos käyttää pelkästään jäykkää balleriinatylliä pärjää pienemmälläkin määrällä, jos taas pelkkää pehmeää morsiustylliä suikaleita tarvitsee enemmän. Halusin sekoitella eri savyjä, joten minulla on molempia laatuja.


Kuminauhasta leikataan lapsen vyötärölle sopiva kaitale joka neulotaan yhteen renkaaksi. Tylli leikataan noin 10 senttiä leveiksi suikaleiksi. Tämä hame on kuusivuotiaalle tytölle ja suikaleiden pituus on suunnilleen 80 senttiä. Netistä löytyy useampikin tapa solmia suikaleet, mutta minä totesin kokeilemalla umpisolmun parhaaksi. Tyllisuikale solmitaan siis keskeltä kahdella napakalla solmulla kuminauhan ympärille.

Kuminauha kannattaa pingottaa vaikka tuolin selkänojaan tai vaikka omien polvien ympärille niin solmiminen on helpompaa.


Suikaleet solmitaan vieri viereen. Yhdestä suikaleesta tulee siis kaksi häntää eli valmiissa hameessa on  noin 200 hapsua. Solmimalla vuorotellen vihreitä ja turkooseja suikaleita saa aikaan kivan elävän pinnan. Tämä Helinä-keijuhame matkaa vielä jouluksi uuteen osoitteeseen.

5 kommenttia:

  1. Sitten vain tylliä ostamaan :)

    VastaaPoista
  2. Ihana hame ja helppo toteuttaa. Voisin toteuttaa meidän prinsessalle saman vaikkapa pinkeistä ja valkoisista suikaleista. :)

    VastaaPoista
  3. Mahtaiskohan tämä ohje toimia aikuisllekkin? Nimimerkillä naamiaiset

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...