sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ensikengät pikkujaloille

Lapset kävivät joulun alla tutustumassa päiväkotiin. Ulkoillessa oli Pikkusiskon omahoitaja tuuminut, että heillä kävelevät lapset leikkii pihalla, eikä heitä pidetä rattaissa, joten kengät olisi syytä olla. Muut varusteet olin kyllä osannut miettiä jo valmiiksi, mutta kenkiä en ollut edes miettinyt. Pikkusisko oppi kävelemään marraskuussa, mutta ulkona hän ei ole juurikaan uskaltautunut kävelemään, joten en ole edes ajatellut kenkiä, vaan hän on kulkenut vedenpitävillä töppösillä. Kiireenvilkkaa siis etsimään sopivia. Onneksi sain apua Pikkujaloilta


Ensimmäiset kengät tulee olla kevyet, liukumattomat ja taipuisat, niin että lapsen on mahdollisimman helppo kävellä niillä ja jalka pysyy luonnollisessa asennossa. Kenkien tulee olla myös säädettävät, joko nauhoilla tai tarroilla, jotta ne saa kiristettyä jalkaan sopiviksi. Valitsin Pikkusiskolle Bisgaardin nahkaiset, nauhoilla säädettävät nilkkurit. Näissä on ihanan lämmin villavuori pitämässä varpaat lämpiminä. Eikö ole söpöt!Eniten päänvaivaa aiheutti oikean koon löytäminen. Isompien kanssa kävelimme (tai oikeastaan mies käveli) ensiaskelkenkiä etsiessä paikallisiin liikkeisiin, missä saattoi kokeilla erilaisia. Jostain syystä niitä kenkäkauppoja ei enää ole, vaan on turvauduttava nettikauppoihin. Onneksi Pikkujaloilla opastettiin oikean koon valinnassa, sekä löytämään sopiva malli, pullea tai kapea jalka kun tarvitsevat oman mallinsa. Talvikengässä kasvunvaraa suositellaan olevan vähintään 1,7 cm. Puolisenttiä tarvitaan ihan jo jalan luonnolliseen liikkumiseen ja loput ovat siis kasvunvaraa sekä tilaa mahdolliselle villasukalle. Toivottavasti näillä päästään kevääseen asti, jalan kasvua tuntuu olevan mahdoton ennustaa.

Pahimmassa jouluruuhkassa kengät tulivat postissa parissa päivässä ja nyt joulukiireiden jälkeen päästiin kunnolla ulos kokeilemaan. Tyttö on kengistään todella pollea ja innostui heti kävelemään ulkonakin. Ehkä niillä tossuilla ei siis ollutkaan mukava kävellä. Sisälläkin kokeillaan nyt kovasti kenkiä, niin omia kuin myös muiden ja eteisestä on tullut lempileikkipaikka.


Yhteistyössä Meidän Pieni Ryyni ja Pikkujalat
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...