maanantai 2. helmikuuta 2015

KierrätystäKolmen lapsen kanssa vaatteita tarvitaan paljon ja niihin myös kuluu paljon rahaa. Olen pyrkinyt ostamaan, varsinkin ulkovaatteissa, laatua ja suosimaan värejä ja kuoseja jotka eivät olisi sukupuolisidonnaisia, jotta samoja vaatteita voisi kierrättää sisaruksilla. Eritoten nyt kun A ei kelpuuta mekkoja eikä vaaleanpunaista, olen käyttänyt tilannetta hyväksi ja miettinyt jo hankintavaiheessa V:nkin mieltymyksiä. Kaikkea ei kuitenkaan voi keskenään kierrättää. Tietenkin se toppahaalari onkin vääränä vuodenaikana sopiva tai sadevaatteita tarvittaisiin juuri se välikoko joka varastosta puuttuu. Joskus niihin laadukkaisiinkin vaatteisiin voi tulla reikiä, esim. pyörällä kaaduttaessa ja joskus vain lapset ovatkin eri mallisia ettei sama vaate istumaan toiselle yhtään.

Silloin hyvä, että lähipiiristä löytyy muitakin lapsiperheitä, joissa painitaan samojen asioiden kanssa ja lapset ovat vielä sopivasti hiukan eri ikäisiä ja kokoisia. A:n vaatteita olen jo useamman vuoden antanut kummitytöllemme ja heiltä taas on tullut kummitytön isoveljen vanhoja V:lle ja kummitytön vanhoja mekkoja on jo varastossa odottamassa Pikkusiskoa. 

Viime aikoina olemme ystäväporukan kanssa huudelleet facebookringissä löytyisikö joltain ylimääräisiä uimahousuja, kumppareita, kevätvaatteita ja milloin mitäkin puuttuvaa ta vastaavasti onko jollakin tarvetta meidän pienille sille ja sille. Lauantaina pidimme jo toisen kerran vaatteidenvaihtobileet, jonne jokainen toi kasseittain omien lasten pieneksi menneitä vaatteita. V:n poikamaisimmille paidoille löytyi uusi koti ystävän pojan vaatekaapista ja Pikkusisko sai uusia vaatteita toisen ystävän tytöltä. Kun tapahtumaan liittää vielä muutaman boxin sushia ja pullon kuohuviiniä, voitte vain kuvitella miten kivaa oli.

Sunnuntaina juhlittiin kummitytön synttäreitä ja vein mukanani kassillisen A:n pieneksi käyneitä vaatteita. Paikalla oli myös pari muuta äitiä ja yhdessä käytiin kasseja läpi. Viikonlopun jälkeen kassini oli tyhjentynyt lähes kokonaan omista vanhoista ja täyttynyt uusilla. V sai ensitalveksi uudet kengät ja toppatakin, ja molemmat pienemmät kevätakit sekä paljon muuta. Juhlissa tajusinkin, että molemmat pienemmät olivat alusvaatteita lukuunottamatta kierrätetyissä vaatteissa. 

Kun suosii laatua ja pesee huoellisesti vaatteet kestävät monta käyttäjää. Itsestäni on mukavaa ettei mikään mene roskiin ja saattaa jopa säästää hieman rahaa. Lapsista taas on mukavaa kun se oma rakas autopaita menikin sille kaverille käyttöön ja tilalle sai toisen kaverin vanhan hienon raitapaidan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...